Raičević: Postupio sam odgovorno, zakoni se moraju poštovati

Raičević: Postupio sam odgovorno, zakoni se moraju poštovati

Čelnik Bara Dušan Raičević, kazao je danas „Vijestima“ da je ostavku na funkciju poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) u Skupštini Crne Gore podnio poštujući odluku Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) o nespojivosti funkcija.

On je „Vijestima“ rekao da će njegov profesionalni i lični prioritet ostati upravljanje lokalnom upravom u Baru, na korist svih njegovih sugrađana.

„Postupio sam odgovorno i u skladu s ličnim principima koji podrazumijevaju da se zakoni moraju poštovati, te da svojim primjerom treba da afirmišemo to osnovno načelo svake uređene demokratske države“, poručio je Raičević.

Raičevićevo je ranije danas podnio ostavku, a njegovo mjesto u parlamentu mogao bi, shodno izbornoj listi DPS-a, da zauzme Elvir Zvrko.

ASK je krajem septembra poništio svoje prošlogodišnje odluke, dok je na čelu Agencije bila Jelena Perović – da tadašnji predsjednici opština Bar, Kolašin i Tuzi, Dušan Raičević, Vladimir Martinović i Nik Đeljošaj, nisu u konfliktu interesa iako su, osim na toj poziciji, bili i na poslaničkoj.

Desetak dana kasnije, početkom oktobra, institucija koju vodi Dušan Drakić pozvala je parlamentarce koji su paralelno na mjestima predsjednika ili potpredsjednika opštine, kao i predsjednika ili potpredsjednika skupština opština, da odu s jedne od funkcija.

Osim Raičevića, u dvije fotelje su i predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević (NSD) kao i predsjednik Skupštine opštine Bar Branislav Nenezić (SD).