Radulović: Nisam bio za razlaz Demokratskog fronta

Radulović: Nisam bio za razlaz Demokratskog fronta

Bez mnogo rasprave, lideri Demokratskog fronta složili su se da bi bilo korisnije da svako ide svojim putem, izjavio je Branko Radulović, poslanik Pokreta za promjene (PzP), u emisiji „Kontakt“ RTV Nikšić.

„Nisam bio za razlaz Demokratskog fronta. Mislio sam da bi kroz programsko jedinstvo doprinijeli Crnoj Gori i imali kapaciteta da budemo dio reformske vlade. Od osnivanja imali smo tri cilja – rušenje režima, opšte građansko pomirenje i pune reforme. Treći cilj ili komponentu, na žalost, nismo uspjeli da sprovedemo. Ali sam smatrao da treba da raščistimo i političku i svaku drugu maglu iznad Crne Gore, pa nakon izbora svako na svoj način“, rekao je Radulović.

On je demantovao da je u svađi za predsjednikom PzP-a Nebojšom Medojevićem.

„Sa Nebojšom Medojevićem nisam u svađi, kako su pisali pojedini mediji, već se u svemu slažemo. Nema mimoilaženja“, kazao je Radulović.

Komentarišući očekivanja od parlamentarnih izbora, Radulović je istakao da je Crnoj Gori potrebna reformska vlada.

„Ili će doći do potpunih turbulencija ili će se formirati reformska vlada. Crna Gora se nalazi u jednoj složenoj situaciji. Pred velikim je izazovom. Mislim da mi možemo doprinijeti da ta vlada bude evropska, progresivna. Ponudićemo program koji će i omogućiti te neophodne reforme na svim poljima. Bićemo pobjednici“, zaključio je Radulović.