Najnoviji rejting partija na lokalnim izborima u Kotoru, Budvi i Podgorici!

Najnoviji rejting partija na lokalnim izborima u Kotoru, Budvi i Podgorici!

Po analizi agencije, očigledno je da koalicija Demokrata i Pokreta Evropa sad ima daleko bolju prvu reakciju nego koalicija URE, Jakova Milatovića i Pokreta za promjene. Ispitanici su, poredeći te dvije partije kazali da PES i DCG nisu bili u koalicijama sa „bivšom“ vlasti te da su im politički bliži zbog toga.

Takođe se mora uvažiti i činjenica da ove dvije partije imaju sličan program i biračko tijelo i da su ozbiljni državni resursi trenutno pod njihovom kontrolom. Takođe, ministar Saša Mujović i predsjednik opštine Kotor Vladimir Jokić u tim opštinama bilježe dosta dobar rejting.

Nadalje, ispitanici doživljavaju Milatovićevo političko postupanje kao striktno atni PES i anti Spajić djelovanje nego kao neko ozbiljnije državničko djelovanje. Sve ovo potkrepljeno je prevelikim „egom“ i „tankim“ ekonomskim znanjem Jakova Milatovića. Pored te činjenice, velike su nejasnoće oko nosioca liste i naziva liste koja nosi ime Jakova Milatovića.

Ovaj trend se, po ispitanicima, može promijeniti jedino usled enormno velike ili male izlaznosti ili pojavom neke velike afere….

Ostali, osim DPS-a, su na istim pozicijama kao prošle sedmice.

Više je nego jasno da nove liste Andreja Milovića i Pokret Naprijed neće imati nikakav uticaj na izborni proces. Posebno Milović čija lista je „nevidljiva“ u biračkom tijelu navodi agencija.

Zaključak je da vladajuća koalicija u svim kolonama iako na lokalnom planu se ne trudi da svoje ideje približi biračima. Zahvaljujuci (ne)radu opozicije (prije svega Milatovića) i efektu programa ES 2 (2/3 javnosti) ima otvoren put za pobjedu na predstojećim izborima u 3 opštine.

Još je nesto zanimljivo iz ovih anketa, navodi agencija. Pokret URA nema više medijski primat…PES je u tom segmentu uradio puno….

Ipak utisak nedelje je pad povjerenja u Predsjednika države…na najnižem je nivou od 2014 godine.