Pokret za promjene ide samostalno na izbore pod sloganom: Prvo Crna Gora – reforme za spas zemlje!

Pokret za promjene ide samostalno na izbore pod sloganom: Prvo Crna Gora – reforme za spas zemlje!

Pokret za promjene nastupiće samostalno na izborima 11. juna, pod sloganom: Prvo Crna Gora – reforme za spas zemlje, poručuju iz ovog političkog subjekta.

To je, kako navode, jednoglasna odluka Predsjedništva, na sjednici koja je danas održana u Podgorici. Nosilac liste je predsjednik PZP-a Nebojša Medojević.

“Reforme su osnovna misija Pokreta za promjene. Pripremili smo program koji u fokusu ima ekonomski model koji obezbjeđuje dugoročni održivi rast i efikasno korišćenja prirodnih resursa i ljudskog kapitala. Posvetićemo se potrebama socijalno ugroženih građana, izlasku iz siromaštva i podizanju životnog standarda svih građana.’’ Istakao je Medojević.

On je takođe kazao da je Program reformi PzP-a superioran i da do sada nije dovoljno promovisan zbog toga što se prednost davala pomiriteljskoj politici Demokratskog fronta.

„ Očekujemo da će građani lako prepoznati da je Pokret za promjene jedina stranka koja može demontirati bivši režim i sprovesti reforme koje će rezultirati hapšenjem lopova i vraćanjem opljačkanje imovine građanima i državi“, kazao je na Predsjedništvu, između ostalog Medojević.

Pored Medojevića na listi su i prof. dr Branko Radulović i dr Branka Bošnjak, koji će odmah po formiranju nove 44. Vlade podnijeti ostavke na poslaničkim funkcijama i tako prepustiti šansu mladima.

Ono na čemu insistiraju u ovom političkom subjektu jeste potreba dodatnog podmlađivanja i širenja kadrovske liste PZP-a, pa se tako na listi nalaze: Boban Stanišić, Milo Popović, Valentina Dabović, Nina Aida Kurpejović, Ratko Đurišić, Aleksandar Lekić, Marija Marsenić i veliki broj novih i kvalitetnih kandidata.

Na kraju iz Pokreta za promjene poručuju da će u najkraćem roku predstaviti građanima svoj izborni program koji će se baviti konkretnim rješenjima neophodnim za goruće probleme crnogorskog društva.