Paunović o DPS-u: Pokušaj skretanja pažnje s vlastitih zlodjela i kriminalnih veza

Paunović o DPS-u: Pokušaj skretanja pažnje s vlastitih zlodjela i kriminalnih veza

“Nakon toliko kukanja na sjednicama Odbora, poslanici opozicije, gle čuda, pobjegnu sa sjednice. I naravno, postavlja se pitanje zbog čega? Možda je razlog činjenica da stižu neki dokazi o kojima im se baš i ne priča. Svi junaci nikom ponikoše i u crnu zemlju pogledaše!”, ističe je Mitar Paunović, portparol Demokratske Crne Gore koji je reagovao na saopštenje DPS-a u vezi nedolaska parlamentarne većine na sjednicu Odbora za bezbjednost .

“Svjedoci smo svakodnevnih napada na ministra Šaranovića, a opčinjenost njime i Ministarstvom unutrašnjih poslova prevazilazi sve granice. Očigledno je da sanjate ministra i policijske rotacije, što je potpuno razumljivo s obzirom koliko je vaših kandidata za najvažnije sistemske funkcije dobilo kartu u jednom pravcu za Spuž u prethodnim mjesecima. Tamo će, kako stvari stoje, još dugo ostati, sve dok ne ugledaju lice pravde. Mač pravde dolazi po svakog, pa i po one koji su 30 godina udobno ležali u svojim vilama i uvećavali svoje kriminalno carstvo, bez bojazni da će tadašnja vlast uraditi išta drugo do pomoći da steknu još više, istakao je Paunović.

“Vaši neutemeljeni i politički motivisani napadi služe ničemu drugom do skretanju pažnje sa vlastitih zlodjela i veza sa kriminalnim organizacijama. Više je nego jasno da bezuspješno pokušavate da destabilizujete sektor bezbjednosti, napore ministra unutrašnjih poslova, ali i sakrijete veze sa pojedinih sa najgorim kriminalcima i marginalcima Crne Gore i regiona.Dok koristite političku retoriku za neukusne napade, rezultati rada ministra Šaranovića govore sami za sebe, a njegova postignuća u borbi protiv kriminala priznaju i domaći i međunarodni stručnjaci i organizacije, one međunarodne organizacije koje ,,sprovode revanšizam”. I samo tako nastavite drage kolege. Kad god nas tako bezuspješno napadate, podsjetite građane da smo na dobrom putu i da vaša lađa tone zbog otvorenih kriminalnih slavina u njoj“, zaključuje on