Mugoša: Neprimjereno da sjednica Skupštine počne sjutra u 11, a predlog premijera još nije stigao u proceduru

Mugoša: Neprimjereno da sjednica Skupštine počne sjutra u 11, a predlog premijera još nije stigao u proceduru

„Odluku da sjutra (mimo Poslovnika) sjednica počne u 11h donijela je većina na Kolegijumu“, napisao je Mugoša na društvenoj mreži Iks.

Opozicija nije bila saglasna da sjednica Skupštine Crne Gore počne sjutra u 11 sati, jer je neprimjereno da sjednica počinje tada, a predlog premijera još nije stigao u skupštinsku proceduru, saopštio je poslanik Socijaldemokrata (SD) Boris Mugoša.

„Odluku da sjutra (mimo Poslovnika) sjednica počne u 11h donijela je većina na Kolegijumu“, napisao je Mugoša na društvenoj mreži Iks

On je poručio da opozicija koju pored SD čine i Demokratska partija socijalista (DPS), Građanski pokret URA, Hrvatska građanska inicijativa (HGI) i Posebni klub) „nije sa tim bila saglasna jer je neprimjereno da sjednica sjutra počinje u 11h a materijal (predlog premijera) još nije stigao u skupštinsku proceduru“.

„Naravno, niko se nije bunio da predlog promjene strukture Vlade bude na dnevnom redu ali shodno poslovničkoj i Ustavnoj proceduri. Sa druge strane, obesmišljen je još jedan mehanizam kontrolne uloge opozicije, koji joj je garantovan Poslovnikom, a to je ministarski sat, jer je većina odbila naš predlog da sjutra ujutro završimo ispitivanje ministra pravde a onda nastavimo sa rekonstrukcijom, proširenjem Vlade. Mi smo to definisali kao politički kukavičluk, kao i još jednu ‘jeftinu’ demonstraciju sile od strane većine“, napisao je Mugoša na Iksu.