Ministar vanjskih poslova Turske i predsjednik EPP-a čestitali Ibrahimoviću

Ministar vanjskih poslova Turske i predsjednik EPP-a čestitali Ibrahimoviću

Ministar vanjskih poslova Turske Hakan Fidan i predsjednik Evropske narodne partije Manfred Weber , uputili su čestitke predsjedniku Bošnjačke stranke mr Ervinu Ibrahimoviću povodom imenovanja za potpredsjednika Vlade i ministra vanjskih poslova.

Fidan je kazao da se raduje saradnji i zajedničkom podsticanju mira i stabilnosti u regionu.

“Verujem da će se bliski i prijateljski odnosi između naših zemalja dalje razvijati tokom Vašeg mandata i da će duh saradnje nastaviti da podstiče mir i stabilnost u našem regionu. Kao saveznik, pridajemo veliki značaj multikulturalnoj i multietničkoj strukturi Crne Gore kao izuzetnom uzoru za miran suživot u regionu. Veoma mi je drago da vidim da uspješan predstavnik Bošnjaka iz Crne Gore sa velikim iskustvom i renomiranim zaslugama zauzima tako važnu poziciju. Radujem se što ćemo blisko sarađivati na obostranu korist naših zemalja. Vaša Ekselencijo, primite najiskrenije želje za Vaše zdravlje i uspjeh, kao i blagostanje i prosperitet prijateljskog naroda CrneGore”, navodi se u čestitki ministra spoljnih poslova Turske.

Predsjednik EPP-a Manfred Weber istakao je važnost Bošnjačke stranke u Crnoj Gori i njenog predsjednika.

“Ovo imenovanje pokazuje važnost Bošnjačke stranke u Crnoj Gori i dokazuje Vaš naporan rad na čelu partije. Kako se Vaša zemlja nalazi na raskrsnici na putu ka evropskim integracijama, EPP će podržati Vas i Vaše kolege ministre da budete ključni pokretač u ovoj vladi kako bi se ubrzale neophodne reforme, kao i da se poboljša poštovanje vladavine prava, da se nastavi borba protiv korupcije te jačanje demokratskih institucija Crne Gore. Želim Vam sve najbolje i da odgovorno obavljate funkciju”, naveo je u čestitki predsjednik EPP-a Manfred Weber.