Ministar Milović u SAD: Nastavak podrške SAD-a od vitalnog značaja za bezbjednost i stabilnost Crne Gore

Ministar Milović u SAD: Nastavak podrške SAD-a od vitalnog značaja za bezbjednost i stabilnost Crne Gore

Ministar pravde Crne Gore Andrej Milović , sastao se sa Džeremi Longom , visokim zvaničnikom Savjeta za nacionalnu bezbjednost Sjedinjenih Američkih Država (NSC), koji predstavlja glavni forum predsjedika SAD za razmatranje pitanja nacionalne bezbjednosti i spoljne politike. Tokom sastanka, razgovarano je o konkretnim koracima za unapređenje institucija koje su ključne za očuvanje bezbjednosti i stabilnosti Crne Gore, saopšteno je iz Ministarstva pravde.

Milović je naglasio važnost kontinuirane saradnje sa SAD-om u jačanju unutrašnje bezbjednosti Crne Gore. Istakao je da je saradnja sa SAD, kao ključnim međunarodnim partnerom, od suštinskog značaja za očuvanje stabilnosti i sigurnosti zemlje.

“Borba protiv malignih uticaja, posebno onih koji dolaze sa adresa koje su izvan NATO sistema bezbjednosti, a koji pokušavaju da destabilizuju našu zemlju mora biti prioritet. Strateško partnerstvo sa SAD-om i status pouzdane članice NATO saveza su ključ za našu otpornost na ove prijetnje,” naglasio je Milović.

Sastanak crnogorskog ministra sa visokim zvaničnicima NSC-a predstavlja važan korak u jačanju strateškog partnerstva između Crne Gore i SAD-a, posebno u oblasti nacionalne sigurnosti i borbe protiv malignih uticaja sa strane sa kojima se Crna Gora permanentno suočava u cilju destabilizacije i skretanja sa euroatlantskog puta.

Milović je naglasio da je jačanje vladavine prava, reforma bezbjednosnog sektora i jačanje institucija veoma važna za borbu protiv destabilizujućih uticaja.

“Naše institucije moraju biti snažne i otporne na sve pokušaje destabilizacije. Unapređenje njihove efikasnosti i integriteta ključni su za sigurnost naše države,” naglasio je Milović.