Milatović primio akreditivna pisma novoimenovanih ambasadora

Milatović primio akreditivna pisma novoimenovanih ambasadora

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović primio je akreditivna pisma novoimenovanih ambasadora Suverenog Viteškog Malteškog Reda, Tunisa, Gane i Angole – Narćiza Salva di Pjetraganzilija, Imen Lajili Amari, Merin Benje i Emilija Migela de Carvaljo Sobrinja.

Milatović je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, u odvojenim razgovorima u rezidenciji na Cetinju, poželio ambasadorima dobrodošlicu u Crnu Goru i uspješno obavljanje diplomatske misije u cilju daljeg jačanja bilateralnih odnosa među državama.

„Tokom sastanaka, konstatovani su dobri i prijateljski odnosi Crne Gore sa državama koje predstavljaju, što je ocijenjeno kao temelj za jačanje saradnje na bilateralnom planu“, kaže se u saopštenju.

Ambasadori su poručili da će tokom trajanja diplomatskih mandata doprinositi daljem unapređenju međudržavnih odnosa.

„Milatović je upoznao ambasadore sa aktuelnim prilikama u zemlji, kao i osnovnim strateškim ciljevima Crne Gore – članstvom u Evropskoj uniji, jačanjem kredibilnosti Crne Gore kao članice NATO-a i snaženjem dobrosusjedskih odnosa“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Milatović ambasadore podsjetio da je Crna Gora istakla kandidaturu za nestalnu članicu Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija, za period 2026-2027 i zatražio podršku od država koje predstavljaju.