Milatović pozvao lidere svih parlamentarnih političkih stranaka na sastanak

Milatović pozvao lidere svih parlamentarnih političkih stranaka na sastanak

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović pozvao je lidere svih parlamentarnih političkih stranaka na sastanak u petak, 5. jula, potvrđeno je „Vijestima“.

„Prije svega želim da Vam zahvalim na dosadašnjem zalaganju kako bi Crna Gora dobila pozitivan IBAR. Posebno raduje što smo svjedočili jedinstvu u Skupštini prilikom usvajanja IBAR zakona i okupljanju oko najvažnijeg strateškog cilja za našu državu – članstva u EU. Kao što ste upoznati, juče sam na poziv predsjednika Evropskog savjeta Šarla Mišela boravio u Briselu, a nakon njegovog odlaganja već isplanirane posjete Crnoj Gori“, naveo je Milatović u pozivu.

On je dodao da „imajući u vidu da se nalazimo u ključnoj etapi evropskog puta Crne Gore, smatram izuzetno važnim da budete u potpunosti informisani o zaključcima razgovora koje sam imao u Briselu sa našim EU partnerima“.

„Ovo je posebno važno u kontekstu složene društveno-političke dinamike koju je, u narednom periodu, neophodno usmjeriti ka ostvarivanju što skorijeg članstva zemlje u EU. S tim u vezi, pozivam Vas na sastanak koji će se održati u petak, 5. jula u Vili Gorica u 10:00 časova. Poziv za učešće sam uputio svim liderima parlamentarnih političkih subjekata“, poručio je Milatović u pozivu.