Milatović – Od izuzetne važnosti da se  Kolašin razvija na održiv i odgovoran način

Milatović – Od izuzetne važnosti da se Kolašin razvija na održiv i odgovoran način

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović uputio je srdačne čestitke povodom 28. avgusta Dana opštine Kolašin, predsjedniku opštine Petku Bakiću, predsjedniku Skupštine opštine Vasiliju Bulatoviću, odbornicama i odbornicima i svim stanovnicima Kolašina.

“Slavna slobodarska prošlost Kolašina i jedna od prvih iskri narodnooslobodilačke borbe koju su pronijeli heroji baš iz ovog grada, predstavljaju jedan od najsvjetlijih simbola antifašističke Crne Gore. Upravo na tim temeljima, u decenijama koje će uslijediti, građeno je naše društvo sa ciljem da postane istinski demokratsko i prosperitetno. Smješten na desnoj obali Tare, okružen prirodnim ljepotama Nacionalnog parka Biogradska gora, te vrhovima Bjelasice, Sinjajevine, Moračkih planina i Maganika, Kolašin ima ogroman potencijal za dalji razvoj ruralnog, sportskog i avanturističkog turizma“.

Stoga je, kako navodi Milatović, „od izuzetne važnosti da se uz podršku lokalne, ali i državnih vlasti Kolašin razvija na održiv i odgovoran način, kako bi postao pokretač sveukupnog prosperiteta crnogorskog sjevera“.

„Unaprjeđenje infrastrukture, odgovorno i pažljivo planiranje prostora uz očuvanje životne sredine moraju biti prioritet. Samo takvim gazdovanjem prirodnim i svim drugim resursima se gradu može podariti nova vrijednost, koja će značajno podići kvalitet života svih građanki i građana Kolašina. Sa uvjerenjem da ćete uz predani rad i posvećenost donijeti dalji napredak vašoj opštini, još jednom vam upućujem najsrdačnije čestitke”, stoji u čestitki predsjednika Milatovića.