Milatović: Između Spajića i mene postoje drugačija mišljenja i različiti stavovi

Milatović: Između Spajića i mene postoje drugačija mišljenja i različiti stavovi

Novoizabrani predsjednik Crne Gore Jakov Milatović izjavio je da redovno komunicira sa stranačkim kolegom, liderom Pokreta Evropa sad (PES) Milojkom Spajićem.

Prema njegovim riječima, sa Spajićem je sinoć razgovarao o trenutnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori, zajedničkim planovima…

„Imamo različite stavove o istim pitanjima, ali upravo je to poenta nove demokratije u Crnoj Gori – rekao je Milatović.

On je dodao i da će narednih dana biti poznato kako će na predstoječim parlamentarnim izborima nastupiti Pokret Evropa sad.

– Mislim da treba razgovarati sa svima koji su me podržali na predsjedničkim izborima – kazao je Milatović.

Na pitanje kako će se odnijeti prema zakonima koje je usvojila Skupština, koja je u međuvremenu raspuštena, Milatović odgovara da to zavisi od budućih događaja.

„Mislim da treba sačekati moj konačni stav povodom tog pitanja, jer će on zavisiti u odnosu na događaje koji će se dešavati u narednom periodu, jer ja sam juče pozvao Ustavni sud da se odredi u odnosu na izmjene Zakona o predsjedniku. Nadam se da će Ustavni sud u što hitnijoj proceduri uzeti tu materiju u razmatranje i da ćemo dobiti i stav Ustavnog suda kada je u pitanju ocjenja ustavnosti Zakona o predsjedniku“, zaključio je Milatović.