Mijović: Nastavljamo svoj put, napad je bio izvanredan u prvom poluvremenu

Mijović: Nastavljamo svoj put, napad je bio izvanredan u prvom poluvremenu

Košarkaši SC Derbija upisali su pobjedu na startu AdmiralBet ABA lige – „studenti“ su sinoć u „Morači“ savladali Spartak iz Subotice 84:76.

„Studenti“ su tokom utakmice imali 14 poena prednosti (67:53), Spartak je u finišu izjednačio (76:76), a onda je u posljednja dva minuta ekipa Petra Mijovića napravila seriju 8:0 i sačuvala pobjedu.

„Kao što sam i u najavi rekao, teška, zahtjevna utakmica sa jakim timom Spartaka koji je ambiciozno ušao u ABA ligu. sa značajnom promijenjenim timom, sa dosta iskusnih igrača koji su prije Spartaka širom Evrope imali svoje karijere. Pristup je bio dobar, ušli smo hrabro, što je jako važno za mladu ekipu. Bili smo napadački izvanredni u prvom poluvremenu, posebno u drugoj četvrtini, gdje smo iz dobre odbrane uspjeli da otvorimo i nađemo ritam u ranom napadu,dobrim protokom lopte smo došli do otvorenih šuteva, koje smo pogodili i odigrali jako dobro“, rekao je nakon meča trener SC Derbija, Petar Mijović.

Mijović je dodao da je u drugom poluvremenu napad „studenata“ stao.

„Dijelom i zbog naše krivice. Pala je koncentracija, prestali smo da pomjeramo loptu u mjeri u kojoj je to bilo potrebno i dozvolili Spartaku da se vrati. Međutim, ono što je važno je da smo uspjeli da reagujemo u pravom trenutku i serijom 8:0 privedemo kraju utakmicu. Vrlo važna pobjeda za nas, u jako izmijenjenom sastavu, uz značajno mlađu ekipu. Nastavljamo svoj put, nastavljamo da radimo i da pokušamo da izgledamo dobro i u narednim utakmicama“, kazao je Mijović.

Trener Spartaka Vladimir Jovanović je rekao da je utakmicu odličila druga četvrtina.

„Prvu četvrtinu smo odigrali, manje-više, napadački dobro. Meč je prelomila druga četvrtina u kojoj smo primili 34 poena, imali šest izgubljenih lopti, koje su sve otišle u ruke SC Derbiju i otvorile mu dosta lakih poena. Na drugoj strani, oni su upisali devet poena nakon ofanzivnog skoka i uspjeli su da se odvoje. U drugom poluvremenu smo bili dosta korektni u odbrani, ali pred kraj utakmice, kada smo imali egal, nismo odigrali pametno. Čak smo i tu imali jednu izgubljenu loptu, i dozvolili lake poene protivniku prodorom Bogavca i zicerom Nikolića. Dakle, nismo imali dovoljno koncentracije, vjerovatno je to proisteklo iz nedostatka energije, ali nismo utakmicu priveli onako kako smo htjeli“, rekao je Jovanović.