Medojević: Zvicer je možda u Slovačkoj a možda u Urugvaju, preko Tatra banke pere novac

Medojević: Zvicer je možda u Slovačkoj a možda u Urugvaju, preko Tatra banke pere novac

Ujak premijera Milojka Spajića Sreten Kankaraš je u kumovskim vezama sa bivšim agentom tajne službe Duškom Golubovićem, tvrdi lider Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević.

“Njih dvojica imaju zajedničku turističku agenciju. Kako očekivati da Spajić obezbijedi bezbjednost u Crnoj Gori kad je i on sam pod uticajem djelovanja kriminalne strukture?”, pita se Medojević.

Komentarišući dolazak Zorana Brđanina po treći put na direktorsko mjesto u Upravi policije, Medojević tvrdi da se u Skaj komunikacijama Brđanin navodi kao jatak kavačkog klana.

“On ima policijske spise i tako ucjenjuje i bivšeg premijera Dritana Abazovića i bivšeg šefa ANB-a Dejana Vukšića i sudije u Upravnom sudu. Umjesto da bude uhapšen i procesuiran, on se nameće kao novi-stari direktor i treći put dolazi na mjesto direktora Uprave policije”,kazao je Medojević u emisiji “Klub A plus”.

Medojević je u emisiji na A plus televiziji kazao da je turski državljanin Binali Čamgoz član kavačkog klana.

“Pomagao je da se izvrši ubistvo šefa škaljaraca Jovice Vukotića u Istanbulu. Čamgoz je jedan od šefova turskog narko kartela. Turci su to kvalifikovali kao teroristički čin, jer je ubistvo počinjeno u centru grada, usred bijela dana”, uvjeren je Medojević.

Zvicer je možda u Slovačkoj, preko Tatra banke pere novac

Medojević u emisiji pomenuo takozvanu Tatra banku u Slovačkoj, preko koje se, kako tvrdi, pere novac kavačkog klana.

“Radoje Zvicer preko te banke pere novac. Možda je on u Slovačko, a možda i u Urugvaju. Evropski timovi tragaju i cijela CIA i DEA su uključene u potragu. Teško se tako kriti. Ja konstantno dobijam te podatke, ali nemam sa kim da ih podijelim”, smatra Medojević.

Osvrnuvši se na ubistvo na Cetinju, Medojević tvrdi da su nalogodavci su van države, a i da je van Crne Gore i osumnjičeni.

“Vrijeđanje je inteligencije da je za ubistvo na Cetinju optužen jedan čovjek i da je on sam postavio eksplozivnu napravu na drvetu. Predrag Šuković i Vladimir Novović teško mogu da se oslone na policiju, koja je korumpirana. Znaju njih dvojica da nemaju političku podršku”, navodi Medojević.

Medojević poručuje da Novović mora pokrenuti istragu protiv Milivoja Katnića, Lidije Vukčević i dragana Radonjića.

“I to zbog zavjera u samom tužilaštvu. Ti ljudi moraju izaći pred lice pravde

Medojević takođe tvrdi da je u policiji tihi štrajk i kriza povjerenja, posebno nakon situacije na Cetinju.

“Organizovani kriminal u Crnoj Gori je političkog bekgraunda. A bezbjednosni sistem nam je rasturen i ne funkcioniše. Crnogorska mafija je napravljena u kancelariji Mila Đukanovića, nije nastao na podzemlju i na ulici. Nastala je državni projekat i Crna Gora je hram za distribuciju narko kartela. Tako su nastali narko karteli koji je postao prijetnja Evropskoj uniji”, zaključio je Medojević.

Nikad ne prihvatio vrstu deportacije iz Velike Britanije na kakvu je pristao predsjednik Atlas grupe Duško Knežević, poručuje predsjednik PzP-a Nebojša Medojević.

“Knežević je krunski i zlatni svjedok i ima konkretne dokaze i saznanja koje bi predao nadležnim organima i SDT-u”, smatra Medojević.

Medojević je u emisiji “Klub A plus” kazao da je bivši premijer Dritan Abazović posjećivao Kneževića u Londonu, pa mu je tada “malo više obećao”.

“Abazović je i uticao da Knežević bude deportovan. Sve te optužnice protiv Duška bi u Americi bile odbačene. Knežević je previše vjerovao Abazoviću, prelako mu je povjeravao. A Abazović olako daje obećanja, pa poslije ne može da ga ispuni”, kazao je Medojević.

Medojević tvrdi da je Knežević “vjerovatno mislio da postoji volja kod aktuenog premijera Milojka Spajića da ga pusti na slobodu”.

“Razumijem Kneževića. On je sada u pritvoru pod ogromnim psihičkim pritiskom, osjeća veliku nepravdu i zna da nije kriv”, zaključio je Medojević.