Medojević: Krapović ide putem Mila Đukanovića i Duška Markovića, pokušava represijom da spriječi javnost rada i odgovornost

Medojević: Krapović ide putem Mila Đukanovića i Duška Markovića, pokušava represijom da spriječi javnost rada i odgovornost

Lider Pokreta za promjene (PZP) Nebojša Medojević prokomentarisao je naredbu koju je donio ministar odbrane Dragan Krapović , kojom je svim organizacionim jedinicama u tom resoru, zabranio komunikaciju sa kabinetima članova Savjeta za odbranu i bezbjednost, kao i kabinetima drugih ministara, bez njegovog odobrenja.

„Sreća niegova što ja nijesam član odbora za bezbjednost, jer po Zakonu o parlamentarnom nadzoru, je obavezan da članovima Odbora obezbjedi uvid u svaki dokument Ministartsva i Vojske Crne Gore, bez obzira na stepen tajnosti. A o kupovini dva nepotrebna i preksupa patrolna broda morao bi detaljno da bude ispitan na Odboru!“ – rekao je Medojević i poručio ministru Krapoviću da pita admirala Dragana Samaradžića kako su izgledala njegova ispitovanja na Odboru.

Medojević je stava da Krapović povećava tajnost rada i smanjuje transprentnost, čime povećava sumnju na korupciju prilikom ugovaranja ovih nepotrebnih brodova u situaciji kada su bezbjednosne prijetnje Crnoj Gori na sasvim drugoj strani.

„Vojska Crne Gore danas ne može da zastiti nijedan strateški objekat u Crnoj Gori od napada borbenih dronova, za koje nemamo adekvatne radare i PVO sisteme, kao ni mehanizme elektronskog ometanja. Nemamo ni adekvatne odgovore na požare i elementarne nepogode, kao ni na kontrolu granica koje su šuplje kao švajcarski sir, za šverc ljudi, akciznih roba, oružja, kao ni na ilegalne migracije“ – ukazuje lider Pokreta za promjene.

Medojević zaključuje da ministar Krapović ide putem Mila Đukanovića i Duška Markovića, jer pokušava represijom da spriječi javnost rada i odgovornost.

„Ali može to da radi, kad nema opozicije“ – poručuje Nebojša Medojević.