Mandić: Sunčani grad prilika da se riješi stambeno pitanje brojnih građana Nikšića

Mandić: Sunčani grad prilika da se riješi stambeno pitanje brojnih građana Nikšića

Projekat Sunčani grad je prilika da se riješi stambeno pitanje brojnih građana Nikšića, prvenstveno mladih ljudi, i nezaposlenost svede na najmanju moguću mjeru, saopštio je predsjednik Skupštine Andrija Mandić.

On je danas, u pratnji predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića, posjetio izložbu idejnih rješenja projekta Sunčani grad u Nikšiću i čestitao dobitnicima prve nagrade na konkursu.

Mandić je, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, istakao da ništa manje poštovanje ne zaslužuju i ideje koje su osvojile drugo i treće mjesto.

Prema njegovim riječima, upravo je Nikšić iskoračio kada su u pitanju kapitalni projekti koji su stvorili na stotine novih radnih mjesta.

Mandić je podsjetio i na ideju prvog čovjeka Elektroprivrede (EPCG), Milutina Đukanovića, – osnivanje Solar gradnje, koja zapošljava više od 400 ljudi i koja je omogućila implementaciju vizije „proizvodi gdje trošiš“, te da preko 3,5 hiljada domaćinstava već ima ugrađene solarne panele i da je ukupna dosadašnja instalisana snaga 50 megavata (MW) projekta Solari 3000+ i 5000+.

Kada se to uporedi sa Termoelektranom (TE) Pljevlja, koja ima ukupnu instalisanu snagu 200 MW, onda se, kako se navodi, može vidjeti kakve je rezultate postigla EPCG u izuzetno kratkom roku.

Kovačević se zahvalio Mandiću na posjeti, ističući da će projektom Sunčani grad manje razvijeni djelovi Nikšića dobiti moderni stambeno-poslovni kompleks.

On je zaključio da ne sumnja u podršku Skupštine, ali i da očekuje podršku Vlade.