Mandić – Crna Gora ima aspiracije da postane Švajcarska na Balkanu

Mandić – Crna Gora ima aspiracije da postane Švajcarska na Balkanu

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić primio je danas u oproštajnu posjetu Nj. E. Ursa Šmida, ambasadora Švajcarske u Crnoj Gori.

Mandić se Šmidu zahvalio na predanom radu tokom trajanja ambasadorovog mandata u našoj zemlji, tokom kojeg su odnosi između naše dvije zemlje podignuti na novi nivo.

„Mandić je istakao da je Crna Gora, iako geografski mala, demografski šarenolika i da te različitosti danas vezujemo za zajednički cilj pristupanja Evropskoj uniji. On je dodao da Crna Gora ima aspiracije da postane Švajcarska na Balkanu kada su u pitanju ekonomski standard i zajednički život različitih naroda u jednoj zemlji“ , saopšteno je iz Skupštine.

Kako su naveli, ambasador se zahvalio na prijemu, ističući da predsjednik Mandić ovih dana šalje jako pozitivnu i snažnu poruku pomirenja i jedinstva, te da ga raduju uspjesi Crne Gore.

„On je zaključio da je uvijek cijenio razgovore sa predsjednikom Mandićem, posebno akcentujući da među njima postoji razumijevanje i poštovanje“, zaključeno je u saopštenju.