Konatar: Koalicija “Hrabro se broji” biće stub i garant da će se borba protiv organizovanog kriminala i korupcije nastaviti

Konatar: Koalicija “Hrabro se broji” biće stub i garant da će se borba protiv organizovanog kriminala i korupcije nastaviti

Funkcioner GP URA Miloš Konatar smatra da je došlo vrijeme da „živimo proces političkih promjena“ i da se u Crnoj Gori dešavaju procesi koji su dobri za demokratizaciju.

„Imamo nove političke subjekte imamo tradicionalne koje neće nastupiti u formamam kakvim su ranije nastupali. Mislim da je to dobro jer imamo smjenu generacija”, kazao je Konatar u emisiji “Argumenti”.

Smjena generacija u politici je dobra, a kako kaže Konatar, veliki broj lista je dijelom i posljedica političkih promjena.

“Mislim da će doći do neke vrste pročišćavanja političke scene i to je za nastavak političkog života u Crnoj Gori dobro”, kaže Konatar.

Koalicija “Hrabro se broji”, koju čine GP URA i Demokrate je, kako kaže, Konatar je čin odgovornosti zbog većeg interesa, a to su za napredak i pomirenje u Crnoj Gori.

“Mi u Crnoj Gori moramo da se mirimo i pokažemo da uprkos razlikama nađemo nesto što je zajedničko. Zajedničko je to da Crna Gora postane naredna članica EU, a da bi to postala moramo da se izborimo sa organizovanim kriminalom i korupcijom koji su najveća prijetnja Crnoj Gori. Zbog toga smo se i odlučili na savez sa Demokratama”, saopštio je Konatar i dodao da su Demokrate pokazivale da su iskreni borci protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Kaže i da su tom koalicijom pokazali da su spremni da uče na greškama i učine sve da Crna Gora postane prva naredna članica EU.

“Koalicija “Hrabro se broji” biće stup i garant da će se borba protiv organizovanog kriminala i korupcije nastaviti”, poručio je Konatar.

Navodi i da građani ne treba da se boje političkih promjena koje će kako smatra ubrzati put Crne Gore EU.