Knežević u Jasenovcu: Pokrenuće inicijativu da Podgorica dobije Ulicu jasenovačkih žrtava

Knežević u Jasenovcu: Pokrenuće inicijativu da Podgorica dobije Ulicu jasenovačkih žrtava

Lider Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević, tokom današnje posjete Jasenovcu, kazao je da će pokrenuti inicijativu da u Podgorici jedna ulica dobije ime Ulica jasenovačkih žrtava.

Knežević je, kako je saopštila partija, posjetio Jasenovac na poziv vladike Pakračko-slavonskog Jovana, kako bi prisustvovao molitvenom sjećanju na sedamdeset osmu godišnjicu proboja jasenovačkih logoraša iz “zloglasnog logora”.

Tom prilikom, kako se navodi, Knežević je prisustvovao i liturgiji u hramu Svetog proroka Ilije u Mlaki.

“Knežević je položio vijenac na spomen-kompleks Jasenovac, posvećen jasenovačkim žrtvama, i tom prilikom istakao da smo svi dužni da čuvamo kulturu sjećanja na genocid, koji se dogodio nad srpskim narodom u Drugom svjetskom ratu, posebno u ovom koncentracionom logoru, u kojem je stradalo preko sedam stotina hiljada Srba, Jevreja i Roma”, navodi se u saopštenju.

Lider DNP-a je istakao da će pokrenuti inicijativu da u Podgorici jedna ulica dobije ime Ulica jasenovačkih žrtava , jer, kako je kazao, “na takav način kroz nezaborav, kao narod, možemo spriječiti da nam se takva stradanja više nikada ne ponove”.