Kaluđerović (SNP) uoči sjednice Vlade: Pozivam Vladu da ne glasa za Rezoluciju!

Kaluđerović (SNP) uoči sjednice Vlade: Pozivam Vladu da ne glasa za Rezoluciju!

Poslanica Socijalističke narodne partije (SNP) Slađana Kaluđerović pozvala je uoči sjednice Vlade da ne glasa za podršku Rezoluciji o genocidu u Srebrenici koja se nalazi pred Ujedinjenim nacijama.

„Šta je cilj nove rezolucije o Srebrenici – pijetet prema žrtvama ili kratkoročni politički interes vraćanja čitavog regiona u okove mržnje? Nesporna je osuda teškog zločina u Srebrenici i moje duboko poštovanje prema svim nevinim žrtvama, bez obzira na nacionalnu ili vjersku pripadnost. Ne postoje žrtve prvog i drugog reda, a čini mi se da se srpske zaboravljaju“, kazala je Kaluđerovićeva.

Kako navodi poslanica SNP-a, nesporno je i da razni politički trgovci, bilo inostrani ili domaći, trguju žrtvama rata ne bi li ostvarili sebični politički interes.

„Stalno vraćanje u mračnu prošlost ne dozvoljava nam da krenemo naprijed i okrenemo se svjetlijoj budućnosti. Ako je već tako, da li mi treba da budemo akter jedne takve igre čiji cilj nije mir i stabilnost, već stvaranje mržnje i nemira u regionu. Mislim da ne treba. Već treba da, posebno kada se radi o ovako osjetljivim pitanjima, pokažemo dovoljno političke mudrosti i zrelosti i ne prihvatimo da budemo pioni zarad bilo čijih kratkoročnih političkih interesa. Zato pozivam Vladu Crne Gore da ne glasa za Rezoluciju o Srebrenici“, zaključila je Kaluđerovićeva.