Jovana Marović podnijela ostavke u Vladi i stranci

Jovana Marović podnijela ostavke u Vladi i stranci

„Obavještavam Vas da, nakon izglasavanja nepovjerenja 43. Vladi Crne Gore na sjednici Skupštine od 19. avgusta 2022. godine, podnosim ostavke – na funkcije potpredsjednice Vlade sa spoljnu politiku, evropske integracije i regionainu saradnju i ministarke evropskih poslova u tehničkom mandatu“, napisala je Marović u dopisu predsjednici Skupštine Danijeli Đurović, piše RTCG.

Marović je na Fejsbuku navela da je podnijela ostavku i na funkciju potpredsjednice Građanskog pokreta URA.

Ona je rekla da je funkcije u Vladi i partiji preuzela za velikim entuzijazmom i željom da se proces pristupnih pregovora dovede u završnu fazu, a država do članstva u Evropskoj uniji (EU).

“S obzirom na to da partije prozivaju jedna drugu za nečinjenje putem medija, umjesto da sjednu za sto da se dogovore o ključnim pitanjima i prioritetima od značaja za demokratizaciju i integraciju, ispunjene ovog cilja, odnosno ubrzanje evropskog puta, nije moguće u ovakvim uslovima”, napisala je Marović.

Razlog što nije ranije napustila te funkcije je zaokruživanje tehničkog dijela procesa, koji se odnosi na rekonstrukciju pregovaračke strukture, definisanje procedura u Ministarstvu, uz redovne obaveze u procesu pregovora.

Marović je rekla da smatra da su ona i njen tim, u mjeri u kojoj je to bilo moguće, uz sva ograničenja zbog tehničkog mandata Vlade, uspjeli da urade dosta.

Ona je zahvalila državnom sekretaru, generalnim direktorima i svim zaposlenima u Ministarstvu evropskih poslova na posvećenosti i iskrenoj želji da Crnu Goru približe EU.

Marović je kazala da je bilo zadovoljstvo raditi sa njima.

Kako je rekla, iako ne na javnim funkcijama, njena misija „Crna Gora u EU“ se ovdje ne završava.

Marović je navela da je, do nekih novih poslovnih poduhvata, ovo jedina izjava za javnost koju će dati ovim povodom.