Jokić: Ujedinjena Crna Gora nije i neće nikada sarađivati sa DPS-om

Jokić: Ujedinjena Crna Gora nije i neće nikada sarađivati sa DPS-om

Funkcioner Ujedinjene Crne Gore, Danilo Jokić je istakao da Crna Gora nije i neće nikada sarađivati sa DPS-om.

“Prosto je – nema saradnje! To je stav svih koji su na koalicionoj listi. Sasvim sigurno neće biti nikakve mogućnosti da DPS svojom vrlo malom snagom prijeti kako će napraviti vlast sa ovima ili sa onima. Nas ta tema više ne interesuje”, kazao je Dr Jokić.

Kako on navodi, prema DPS-u nema potrebe da se odnosi jedna pobjednička koalicija, nisu odavno faktor koji odlučuje. Možda bi pojedinci ili pojedine strukture to priželjkivale, ali oni nisu više politički zanimljivi.

“Naša koalicija ima drugog i važnijeg posla. Na kraju, sa DPS-om nismo sarađivali ni onda kada dio pobjednika od 30. avgusta jeste. Tada su pokušavali da mu udahnu novu snagu, ne bi li na taj način stalno bili vaga u političkim pregovorima u Crnoj Gori. DPS je politička prošlost i treba da se okrenemo jedni drugima u mjeri u kojoj se zastupa iskrena politika za dobro građana”, dodao je on.

“Nadamo se da će do kraja kampanje svi saopštiti isti stav, ali pošto znamo šta je pred nama znamo da DPS neće odlučivati niti dobiti šansu da sarađuju sa našom listom. Drugi neka se vide i objasne”, zaključio je Jokić u svom saopštenju.