Ivanović sa Pičom: Crna Gora posvećena jačanju partnerstva sa Ujedinjenim Kraljevstvom

Ivanović sa Pičom: Crna Gora posvećena jačanju partnerstva sa Ujedinjenim Kraljevstvom

Crna Gora i Ujedinjeno Kraljevstvo uspješno sarađuju u brojnim oblastima i saradnju temelje na prijateljskom i partnerskom odnosu, dodatno osnaženom NATO savezništvom.

To je ocijenjeno na sastanku ministra vanjskih poslova Filipa Ivanovića i lorda Stjuarta Piča, specijalnog izaslanika britanskog premijera za Zapadni Balkan, koji boravi u Crnoj Gori.

Ministarstvo vanjskih poslova je saopštilo da su u fokusu razgovora bile aktivnosti koje Crna Gora sprovodi na planu ostvarivanja spoljnopolitčkih prioriteta, a naglašena je i „posvećenost kontinuiranom jačanju partnerstva i saradnje sa prijateljskim zemljama i saveznicama“.

„Bilo je riječi i o aktuelnim prilikama u regionu, a obostrano je ukazano na važnost saradnje na planu očuvanja i jačanja stabilnosti, kao preduslova za dalji razvoj i posperitet Zapadnog Balkana. Sagovornici su potvrdili posvećenost intenziviranju bilateralnih kontakata, ocijenivši da Crna Gora i Ujedinjeno Kraljevstvo uspješno sarađuju u brojnim oblastima i da saradnju temelje na prijateljskom i partnerskom odnosu, dodatno osnaženom NATO savezništvom“, zaključuje se u saopštenju.