Ibrahimović: Stekli se USLOVI za zatvaranje poglavlja 31

Ibrahimović: Stekli se USLOVI za zatvaranje poglavlja 31

Nakon intenzivnih aktivnosti Ministarstva vanjskih poslova (MVP) razmjenom verbalne note sa Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) o raskidanju bilateralnog sporazuma o izuzeću državljana SAD iz jurisdikcije Međunarodnog krivičnog suda ispunjeno je i poslednje završno mjerilo iz poglavlja 31 – Vanjska, bezbjednosna i odbrambena politika, saopštio je potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar vanjskih poslova Ervin Ibrahimović.

„Ovim su se stekli uslovi za pripremu pregovaračke pozicije da se na narednoj Medjuvladinoj konferenciji zatvori poglavlje 31 a kako je poglavlje 30 – Vanjski odnosi već privremeno zatvoreno 2017. g. stekli su se uslovi za zatvaranje cijelog klastera 6 – Vanjski odnosi“ , kazao je Ibrahimović.

Prema njegovim riječima, kako su i obećali građanima Crne Gore, 44. Vlada će aktivno sprovoditi evropsku agendu kako bi do 2028. bili „spremni za ostvarenje još jednog velikog spoljnopolitičkog cilja“.

„Nakon ulaska u NATO, punopravno članstvo u EU a uloga Bošnjačke stranke u ovom procesu je značajna na šta sam, kao predsjednik Bošnjačke stranke, veoma ponosan“, kazao je Ibrahimović.