Hapšenje Mila Božovića: Nanošenje političke štete DF-u i pokušaj da se odlože izbori zakazani za 11. jun!

Hapšenje Mila Božovića: Nanošenje političke štete DF-u i pokušaj da se odlože izbori zakazani za 11. jun!

Tajming hapšenja Mila Božović odabran je isključivo u susret raspisanim vanrednim parlamentarnim izborima. Neko se nada da će ovim nekako uspjeti odložiti već raspisane izbore, jer je cenzus prilično visoko, a ako se to ne desi onda treba DF-u nanijeti što veću štetu i pokušati ga isključiti kao partnera već viđenog u budućoj vlasti.

Na napade i niske udarce DF se navikao jer on sa tim živi od svoga nastanka. DF je prepoznat kao najveći i najiskreniji protivnik kriminala i korupcije i sada mu treba u izbornoj kampanji nametnuti priču u kojoj će se on morati braniti zapravo od onoga čemu se on jedini iskreno suprostavljao svih proteklih godina. Hapšenje jednog od njihovih istaknutih članova neće poremetiti njihovu borbu, a ako Tužilaštvo nedvosmisleno dokaže da su njihove optužbe tačne sigurno je da niko iz DF neće stati iza Mila Božović, već će taj čin Tužilaštva pozdraviti i ohrabriti ih da mnogo jače i iskrenije uđe u borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije. Poznavajući Mila Božović, a čutajuçi iz novinskih članaka optužbe koje mu Tužilaštvo stavlja na teret, teško je povjerovati u utemeljenost i istinitost optužbi. Povezivati ga sa Kavačkim i Šklaljarskim klanom istovremeno je kao da povjerujete da vam neko priča kako se sjeća da je Dragan Dzajić igrao istovremeno i za Zvezdu i Partizan. Ako cjelokupna javnost zna kako je bivša vlast zavadila ova dva klana, koliko je poginulo ljudi i sa jedne i sa druge strane, onda sve djeluje nestvarno.

U Državi gdje se sve zna, a pogotovo između dva zaraćena klana, vjerovati da su Milu Božoviću dozvoljavali da bude istovremeno i ,,Sklaljarac“ ,,Kavčanin“ djeluje nadrealno, jedino ako je imao dvojnika. U objavljenim Skay prepiskama Mila Božovića tamo nema samo se i jedni i drugi nadaju da će im on nešto pomoći, ako im zatreba, jer ga neko od njih poznaje još iz djetinjstva. Poznaju Budvani Mila Božović dugo i zato su mu samo prije par mjeseci dali nadpolovičnu podršku, vjerovali mi i vjeruju mu i danas. Kada bi Tužilaštvo imalo uvid u lične prepiske i razgovore građana Budve, gdje se oni u prepoznatom crnogorskom mentalitetu nadaju da će im Milo nešto pomoći ili biti ,, od ruke”, onda bi stotine Budvana trebalo odmah uhapsiti.

Na drugoj strani isto to Tužilaštvo ,,snom mrtvijem spava“ kada je u pitanju Milo Đukanović, Veselin Veljović, Zoran Lazović, Milivoje Katnić… Da li u Skay prepiskama ima razgovora između kasapina Belivuka i Miljković sa Zvicerom i da li ih on obavještava da slobodno mogu ući i ubijati po Crnoj Gori, jer im je skinuta zabrana ulaska? Zoran Lazović reče slobodan je ulaz, oni dođoše i pokasapiše ljude po Crnoj Gori, svratiše, uz policijsko obezbeđenje, na slavlje kod Zvicera, i potom sa Tivatskog aerodroma odletješe za Beograd. Čitava Crna Gora zna za to, građani se zgrožava na njihove zločine, a Lazović, Katnić i Lepa Medenica su i dalje na slobodi.

Isti oni tužioci, kojima je prije dvije godine tužiteljka Lepa Medenica oduzela predmet, a Milivoje Katnić ga potom odbacio zbog ,,ne postojanja udaljene sumnje”, ćutali su do prije par dana kada na Odboru za bezbjednost postadoše pokajnici. Oni, kao i cjelokupna javnost, su znali da je Zoran Lazović preko Enesa Bakovića lično skinuo zabranu ulaska kasapinima. Javno izjavljuje i premijer da su u komandnom lancu od Đukanovića, preko Lazovića, Katnića, Veljovića, Lepe Medenice i ostalih se decenijama vrši organizovani kriminal i korupcija, čine razna nepočinstva, da su ubijeni novinar Duško Jovanović i visoki policijski inspektor Slavoljub Šćekić… Sve to zna premijer, zna Tužilaštvo, znaju građani ali Milo Đukanović se slobodno kupa u Dubaiju, Milovoje Katnić sadi luk u Bajramovici, a Zoran Lazović radi i dalje ono što je radio i do tridesetog avgusta.