Gušmirović: Sa Evropskim savezom Podgorica će biti grad za primjer

Gušmirović: Sa Evropskim savezom Podgorica će biti grad za primjer

Ekonomista Izudin Gušmirović pružio je podršku Evropskom savezu u susret lokalnim izborima u Podgorici, navodeći da pruža podršku iz uvjerenja da će sa ljudima koji vode Savez Podgorica biti mjesto za primjer.

„Evropski savezi je udružena politička snaga tri političke stranke kojima su zajednički ideološki imenitelji: građanska, nezavisna i suverena Crna Gora; Crna Gora država socijalne pravde i euroatlantska integracija Crne Gore”, kazao je on.

Prema njegovim riječima činjenica da su tri stranke u Crnoj Gori našle zajednički imenitelj političkog programa i nadstranačkog delovanja, zavrjeđuje interesovanje i racionalno prosuđivanje o nekom novom, za Crnu Goru boljem političkom ambijentu.

“Društvene vrijednosti koje se zastupaju u dosadašnjem pojedinačnom djelovanju članica Evropskog saveza su one vrijednosti koje nosim u sebi u svim okolnostima koje su u tridesetogodišnjem periodu bile izazovne i mnogo puta polagale test ispravnosti”, naglasio je on.

Iskustva koja je, kako kaže, stekao kao student u inostranstvu, a potom i radom za inostrane poslodavce su ga upućivala da je operacionalizovana zajednica naroda i država u Evropi najsnažniji kohezioni faktor i osnova stabilne i prosperitetne Crne Gore.

“Evropski savez za mene predstavljaja osvježenje političke komunikacije koju sam do sada imali u Crnoj Gori i zato dajem podršku ovoj organizaciji jer sam uvjeren da će sa ovim ljudima koji je vode Podgorica biti mjesto za primjer”, zaključio je Gušmirović.