Đeljošaj: Dok budem potpredsjednik Vlade i ministar države Crne Gore, radiću sve da se u zakonska rješenja očuva državni interes Crne Gore

Đeljošaj: Dok budem potpredsjednik Vlade i ministar države Crne Gore, radiću sve da se u zakonska rješenja očuva državni interes Crne Gore

Dok budem potpredsjednik Vlade i ministar države Crne Gore, radiću sve da se u zakonska rješenja očuva državni interes Crne Gore. Agencija za elektronske komunikacije, u vrijeme velikog razvoja tehnologije, mora ostati privržena državnom interesu Crne Gore, saopštio je Nik Đelošaj , potpredsjednik Vlade za ekononsku politiku i ministar ekonomskog razvoja.

Istako je da Savjet ne može, i njegovom podrškom, neće biti pod kontrolom stranih država i njihovih službi bezbjednosti, ali ni operatera koje mora da kontroliše.

“Novim zakonom su postavljeni strožiji i stručniji uslovi za Savjet. Aktuelni Savjet je izabran političkom trgovinom, starim problematičnim zakonom, ne ispunjavaju svi članovi Savjeta uslove ni po važećem zakonu, a dok imam sva ova saznanja, naravno da ću dati doprinos da ne bude ova institucija dovedena pod kontrolom političkih trgovina i stranog uticaja. Najmanje treba da brinu profesor Radulović i direktor Agencije Grgurović, jer i oni treba da zaštite državni interes Crne Gore, a ne tuđi, a pogotovo da obmanjuju javnost i ne kažu pravu istinu kako je i dokumentacija članova Savjeta nepotpuna i da je to urađeno po principu političke trgovine”, kazao je on.

Ističe da novim predloženim zakonom se povećava nezavisnost, stručnost, dupla kontrola izbora članova Savjeta i samo se dodatno povećava nezavisnost Savjeta, ali što je značajno, čuva se državni interes Crne Gore.

“Ja, između da radim za strane države i zainteresovane operatere, svoju funkciju dok budem obavljao biću na strani države koju predstavljam”, poručio je Đeljošaj.