DPS: Spajić da smjeni Popovića zbog sramne izjave, pozivamo tužilaštvo da reaguje

DPS: Spajić da smjeni Popovića zbog sramne izjave, pozivamo tužilaštvo da reaguje

Izjava savjetnika potpredsjednika Vlade Moma Koprivice, Milana Popovića, u kojoj je naveo kako će – ukoliko se Demokratska partija socijalista (DPS) vrati na vlast izbiti građanski rat u Crnoj Gori sramotna je, nepromišljena, ali nažalost i očekivana, saopšteno je iz DPS-a.

„Riječi Popovića, međutim, nijesu ništa drugo do kontinuitet političkog djelovanja ove parlamentarne većine koja svakodnevno raspiruje mržnju i koja na sramotan način diskriminiše i vrijeđa svakog trećeg građanina Crne Gore koji glasa Demokratsku partiju socijalista“, navodi se u saopštenju.

Popović je sinoć, u emisiji „Nedjelja u retrovizoru“ na Televiziji Vijesti, odgovarajući na pitanje voditeljke Tatjane Ašanin koja je najgora situacija koja se može desiti ako lista šefa države koalira sa DPS-om u Podgorici, rekao da bi to značilo povećavanje vjerovatnoće izbijanja unutrašnjeg nasilja većih razmjera.

„Povećana agresivnost mafiokrartije, i povećana vjerovatnoća građanskog rata u Crnoj Gori“, kazao je Popović.

Strašno je ovo što je izjavio profesor Milan Popović,savjetnik Moma Koprivice
Ako se neke stranke na lokalnom nivou dogovore za koaliciju,to znači izazivanje građanskog rata i sukoba većih razmjera.
Ako se ne ograde intelektualci od ovoga i uredništvo Monitora,znači da podržavaju pic.twitter.com/q7zXwbWyfl

„Zbog svega navedenog pozivamo Milojka Spajića da smijeni Popovića i pokaže odgovoran odnos prema građanima Crne Gore, a tužilaštvo da provjeri da li u navedenoj izjavi ima i elemenata krivičnog djela“, kazali su iz DPS-a.

„Demokratska partija socijalista neće dozvoliti ovakav govor mržnje u odnosu na desetine hiljada naših glasača i sramotno je što je jedan univerzitetski profesor sebi dozvolio da zapane u fašizam ovakve vrste“, zaključili su.