DPS Nikšić: Kovačević krije svoja nepočinstva iza poslaničkog imuniteta

DPS Nikšić: Kovačević krije svoja nepočinstva iza poslaničkog imuniteta

Odlazeći predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević krije svoja nepočinstva iza poslaničkog imuniteta, saopšteno je danas iz Opštinskog odbora (OO) Demokratske partije socijalista (DPS) Nikšić.

„Ako se predsjednik Opštine Nikšić oporavio od sinoćnjeg vidnog šoka, nešto bi ga danas pitali. Pitamo ga zašto je iznio neistinu prilikom davanja izjave povodom izrečenog na obilježavanju 166 godina od bitke na Grahovcu, zašto je lagao da nije mislio to što je rekao, zašto je lagao da nije rekao da će s onima koji ne misle kao on postupati kao sa nekadašnjim neprijateljima? Zašto je lagao da mu to sve neko podmeće i da neko hoće da ga posvađa sa prijateljskom Turskom? Jer da nije lagao zašto bi se pozivao na poslanički imunitet, o čijem ukidanju sada treba da se izjasni Administrativni odbor“, ističe se u saopštenju DPS Nikšić.

Oni su dodali da su odavno rekli da se upravo zbog imuniteta Kovačević vratio u poslaničke klupe, da se iza imuniteta sakrije od brojnih nepočinstava i zlodjela.

„Taj hrabriša sve što izgovori brzo porekne, sve što uradi neko mu je podmetnuo, a onda se krije iza imuniteta. Možda će ga ovog puta imunitet i spasiti odgovaranja pred sudskim organima, ali za kratko, jer ubrzo se neće imati iza čega kriti. Poslanički imunitet dođe i prođe, ali sud javnosti ostaje, kao i predmeti pred sudovima. Zato poručujemo odlazećem predsjedniku Opštine da posljednje dane u svojoj funkcionerskoj fotelji iskoristi kako bi razmslio šta i kuda nakon imuniteta, jer imunitet ga neće sačuvati od suda građana i građanki grada pod Trebjesom“, kazali su iZ DPS Nikšić.

Po njihovim riječima, „Kovačević će, poput svojih saboraca u Podgorici, za nekoliko mjeseci u Nikšiću, doživjeti politički debakl, zbog svih fašističkih izjava, zbog sramne gestikulacije, zbog zloupotrebe službenog položaja i nezapamćenog nepotizma, zbog uništavanja grada i građanskog duha Nikšića, zbog širenja međunacionalne mržnje i još mnogo čega lošeg“.