DPS Kotor: Jedini ko uvodi grad u blokadu je gubitnička vlast, nećemo preći preko kršenja zakona

DPS Kotor: Jedini ko uvodi grad u blokadu je gubitnička vlast, nećemo preći preko kršenja zakona

Već je mnogo tekstova koje je OO DPS Kotor posvetio odlazećem predsjedniku opštine i njegovom radu, koji je bio začuđujuće nedosljedan. Bilo je tu mnoštvo loših odluka i uvrijedljivih stavova i poteza prema svim građanima Kotora, a naročito onima koji su drugačije mislili. Valjda je to i razlog zbog kojeg, između ostalog, nikada nijesmo dobili njegov izvještaj o radu za 2023. godinu, navodi Opštinski odbor DPS Kotor .

“Zato je ovaj tekst jedan od posljednjih u kojima se bavimo njim i njegovom interesnom grupom, i to isključivo iz razloga jer smo dužni da Kotorankama i Kotoranima pojasnimo situaciju. Odlazeća vlast koja, kršeći zakon i vršeći pritiske, želi da u nedogled odloži objavu konačnih rezultata u Kotoru na kojima je doživjela poraz, ovih dana nastavlja sa zamjenom teza, manipulisanjem i plasiranjem dezinformacija. Upravo je gubitnička vlast, kojoj su građani na izborima poručili šta misle o njoj, jedina koja uvodi izborni proces u blokadu i teži šavničkom scenariju”, ističe DPS.

Jer, dodaju, sve što Demokratska partija socijalista zahtijeva jeste da bude ispoštovan zakon, u ovom slučaju onaj koji se odnosi na izbor odbornika i poslanika.

“Premda su i naši oponenti jako dobro svjesni da je 29. septembra na svakom biralištu u Kotoru bilo nepravilnosti – one koje smo registrovali na Prčanju i Mircu ukazuju na ozbiljne povrede zakona. Jer, tamo gdje se ne poklapa broj listića sa kuponima, ili gdje glasački listići nijesu ni pečatirani – prekršeni su i zakon i regularnost glasanja. Oni koji smatraju da preko takvih nezakonitosti treba prelaziti – dovoljno govore o sebi. Samo za njih insistiranje na sprovođenju zakona predstavlja – obesmišljavanje izbornog procesa”, navodi DPS.

Zatim su zaključili.

“I ne znamo čega se, na kraju, plaše? Poraz je u njihovom slučaju neminovnost. Građani su im već poručili da više nemaju legitimitet da upravljaju gradom – izgubili su 700 glasova u odnosu na prošlogodišnje parlamentarne izbore, a kao koalicija su ovog puta imali 300 glasova manje od nas na lokalnim izborima. Najzad, po završetku izbornog procesa i formiranju vlasti, Demokratska partija socijalista će sve nepravilnosti, pri čemu u nekima ima elemenata krivičnog djela, proslijediti na dalje bavljenje nadležnim državnim organima”, zaključuje Opštinski odbor DPS Kotor.