DPS Andrijevica: Branićemo jasno iskazanu izbornu volju, neće biti novog brojanja glasova

DPS Andrijevica: Branićemo jasno iskazanu izbornu volju, neće biti novog brojanja glasova

Odbor Demokratske partije socijalista (DPS) poručio je građanima Andrijevice da će braniti njihovu jasno iskazanu izbornu volju.

Oni su se, kazali su, oglasili povodom saznanja da koalicija Socijalističke narodne partije (SNP) i Demokrate pokušava „da obmanama i postizbornom krađom promijene rezultate lokalnih izbora“.

„Inicijalno prebrojani glasovi nedvosmisleno i bez prostora za spekulaciju potvrđuju ubjedljivu pobjedu liste “Andrijevica može bolje”. Oni koji svakodnevno na državnom nivou demonstriraju da za njih zakoni Crne Gore ne važe, a koji su do juče isto radili i u Andrijevici, svim silama se bore da zadrže vlast u ovom gradu, služeći se prevarama i tendenciozno obmanjujući javnost po pitanju toga ko je pobjednik izbornog procesa“, rekli su iz DPS Andrijevica.

Navode da je pokušaj upada u zgradu Opštine, koji je spriječila Uprava policije, kao i kompromitovanje biračkog materijala, kako bi se stvorio osnov za ponovno prebrojavanje glasova i ponavljanje izbora, u cilju obezbjeđivanja dodatnih mandata, od samog starta je očigledno bio osmišljen akt u slučaju opasnosti od gubitka vlasti.

„Pokušavajući da izborni proces pretvore u farsu, naši politički oponenti postigli su potpuno suprotan efekat- nedvosmisleno su dokazali građanima da, baš kao i u prethodnom periodu, ni za naredne četiri godine nijesu imali plan i program za bolji život Andrijevčana, već isključivo želju za foteljama“, navode iz DPS.

Poručuju da žele da vjeruju da će nadležni organi profesionalno odraditi svoj dio posla i zaštititi demokratski izborni proces.

„Novih izbora neće biti, novog prebrojavanja glasova takođe, jer apsolutno ne postoji osnova za tako nešto. Vrijeme je, kolege iz SNP-a i Demokrata, da se pomirite sa činjenicom da su vas građani kaznili za sav nered, neznanje i javašluk koji ste pokazali u prethodnom periodu. Sada ćete, kao opozicija, biti u prilici da se podsjetite kako to izgleda kada živite u gradu koji vode ljudi sa vizijom, koji istinski vole svoj grad“, zaključili su iz DPS-a.