DPS: ANB prećutala informaciju o pripremi atentata na Đukanovića, policija ukinula dnevno obezbjeđenje stana

DPS: ANB prećutala informaciju o pripremi atentata na Đukanovića, policija ukinula dnevno obezbjeđenje stana

Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB) prećutala je informaciju o pripremi atentata na Mila Đukanovića, sektor bezbjednosti je u potpunom rasulu, saopšteno je danas iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Uprava policije je ranije danas saopštila da je formiran predmet povodom informacija o navodnom planiranju atentata na bivšeg predsjednika Crne Gore i DPS Mila Đukanovića.

„Vijesti“ su juče objavile da je Đukanović, obavijestio crnogorske nadležne organe da je dobio informaciju da se na njega priprema atentat.

„Slučaj o kojem je juče obaviještena crnogorska javnost, a koji se tiče informacije o pripremi atentata na bivšeg predsjednika Crne Gore i Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića, još jednom je pokazao u kakvom stanju se nalazi sektor bezbjednosti. Naime, nakon što su dvije ključne institucije koje treba da brinu o sigurnosti građana – Agencija za nacionalnu bezbjednost i Uprava policije, saopštili dijametralno suprotne informacije o ovom događaju, istina polako počinje da izlazi na površinu. Dakle, Agencija za nacionalnu bezbjednost, po sopstvenom priznanju, danima je imala u posjedu opetativne informacije da se na predsjednika Đukanovića priprema atentat, ali sa njima nije upoznala Upravu policije, već je to učinila tek nakon što je informacija objavljena u medijima. Paralelno sa tim, policija je ukinula dnevno obezbjeđenje stana u kojem Đukanović živi olakšavajući na taj način da se zlokobni naum dovede do kraja“, ističe se u saopštenju DPS.

Iz te partije su dodali da „ono što je posebno nevjerovatno u čitavom slučaju je da je u petak održana sjednica BOK-a (Biroa za operativnu koordinaciju) čija je uloga upravo koordinacija između organa koji se bave sektorom bezbjednosti, a da atentat na bivšeg predsjednika države nije ni pomenut – iako su direktor ANB i UP sjedjeli jedan do drugog, o čemu govore i fotografije sa navedenog sastanka?!“

„Da li u svemu ovome ima konspiracije i skrivenih motiva – ostavljamo javnosti da sudi. Ono što je svakako jasno jeste da se sektor bezbjednosti u potpunosti raspao i da će mu u godinama pred nama biti potrebna radikalna rekonstrukcija. Demokratska partija socijalista nastaviće da prati slučaj i promptno će obavještavati javnost o svim relevantnim informacijama“, piše u saopštenju.