Demokratska alternativa samostalno izlazi na izbore u Kotoru, Kumburović nosilac liste

Demokratska alternativa samostalno izlazi na izbore u Kotoru, Kumburović nosilac liste

Glavni odbor Demokratske alternative Crne Gore (DA) odlučio je da na lokalne izbore u Kotoru izađe samostalno i da nosilac liste bude dr Davor Kumburović, saopšteno je iz te partije.

„Listu će činiti Kotorani/ke, vaše komšije/nice i prijatelji/ce, koje prepoznajete po njihovom radu i stavovima i na koje ne mogu uticati bilo koji politički centri moći, pogotovu oni van Kotora. Nastali smo u Kotoru i cilj nam je da se o gradu sviju nas odlučuje ovdje gdje se neposredno osjećaju posljedice donošenja svake pojedinačne odluke. Mi vidimo naše probleme, baš kao što imamo i rješenja za njih. Građani/ke će prepoznati naše proaktivne stavove prema brojnim društvenim, ekološkim i urbanističkim problemima. Prioriteti su nam Kotor i Kotorani i unapređenje kvaliteta života svih naših sugrađana/ki“, navodi se u saopštenju.

Kazali su da je na kreiranje njihovog programa značajan uticaj imala anketa sprovedena među građanima/kama Kotora, te su na osnovu tih smjernica utvrđeni prioriteti u radu.

„Slušajući Vas, naše sugrađane/ke, došli smo do važnih informacija, pa ćemo odmah krenuti sa rješavanjem saobraćajne infrastrukture i gužvi u Kotoru, tokom i van sezone, unapređujući gradski autobuski prevoz, uspostavajući gradski prevoz vodenim putem, znatno ćemo rasteretiti jedinu saobraćajnicu u gradu. U najkraćem roku ćemo stvoriti uslove za formiranje parking zone, za izletničke autobuse i kampere, van urbanog dijela grada“, piše u saopštenju.

Poručili su da su među njihovim glavnim prioritetima rad sa djecom, medicinska njega, podsticanje zdravih stilova života kako kod mladih, tako i kod starije populacije, unapređenje sportske infrastrukture i finansiranje sporta i sportista.

„Odmah ćemo pristupiti potpunoj digitalizaciji lokalne samouprave i reorganizaciji rada. Odgovorno upravljanje gradskim preduzećima i jačanje socijalnog partnerstva sa nevladinim organizacijama biće u fokusu naše pažnje. Demokratska alternativa izaći će samostalno na lokalne izbore 29. septembra. Naš slogan je ‘DA se Kotor pita'“, zaključuje se.