Demokrate i GP URA krenuli u formiranje građanskog bloka, čeka se odluka Evrope sad

Demokrate i GP URA krenuli u formiranje građanskog bloka, čeka se odluka Evrope sad

Demokrate i GP URA krenuli u formiranje građanskog bloka. Njihova rukovodstva su to usaglasila juče, s ciljem, kako nezvanično saznajemo, borbe protiv mafije, jednopartizma, za modernu, ekonomsku i ekonomski snažnu Crnu Goru.

Taj blok biće otvoren za sve političke subjekte građanske profilacije, pojedince i intelektialce.

Iz partije koja je uskoro dobila šefa države, PES-a, kažu da će odluke u vezi sa formatom nastupa na parlamentarnim izborima uskoro donijeti organi Pokreta – nakon obavljenih konsultacija sa članstvom.

– Koalicioni aranžman, kao i u prethodnim izbornim procesima ostaje kao opcija, ali će i o njoj odlučiti Predsjedništvo i Glavni odbor nakon izjašnjenja lokalnih organizacija – saopšteno je iz Evrope sad.

Šef Kluba poslanika Demokrata Boris Bogdanović saopštio je da su oni infrastrukturno, organizaciono i operativno spremni za izbore i da sa pozicija izvršne vlasti preuzmu odgovornost za sudbinu Crne Gore u naredne četiri godine.

Bogdanović je dodao da je odluka predsjednika države da raspusti Skupštinu neustavna i da bi njegov naslednik trebalo da je stavi van snage.

– Ista bi značila da predsjednik države sam sebe stavlja iznad parlamenta kao krovne institucije. To bi bio poraz našeg parlamentarnog sistema na kom smo izgrađeni. Iako će o našem nastupu na narednim parlamentarnim izborima odlučiti organi naše partije, vjerujemo da je sada više nego ikada prije potrebno okupiti sve snage u snažan građanski blok koji će se boriti za modernu i pomirenu Crnu Goru – rekao je on za “Vijesti”.