Čelanović: Građani Kotora godinama TRPE zbog saobraćajnih kolapsa, ta problematika zahtijeva ozbiljan pristup

Čelanović: Građani Kotora godinama TRPE zbog saobraćajnih kolapsa, ta problematika zahtijeva ozbiljan pristup

Nosilac liste Evropskog saveza na lokalnim izborima u Kotoru, Miloš Čelanović komentarisao je saobraćajni kolaps koji je nastao juče usljed probnog rada “pametnih” semafora na četiri kotorske raskrsnice.

“Prvi efekti predizbornog rješavanja saobraćajnih gužvi” , napisao je Čelanović na mreži X.

Prema njegovim riječima Kotor je grad čiji građani trpe godinama unazad i svjedoci su svakodnevnih saobraćajnih kolapsa i zato se ovom problemu mora pristupiti ozbiljno.

“Da se pitanje saobraćaja u Kotoru može riješiti sa par semafora i tri pješačka prelaza to bi bilo odavno urađeno ”, istakao je Čelanović.

Prvi efekti predizbornog rješavanja saobraćajnih gužvi! Kotor je grad čiji gradjani trpe godinama unazad i svjedoci su svakodnevnih saobraćajnih kolapsa i zato se ovom problemu mora pristupiti ozbiljno. Da se pitanje saobraćaja u Kotoru može riješiti sa par semafora pic.twitter.com/mT9D9M5oDZ

On je naveo da je za rješavanje ovog problema potreban ozbiljan pristup koji podrazumijeva veliki projekat, te da će Evropski savez u Kotoru raditi na tome.

“Ozbiljan pristup, veliki projekat, odvajanje pješačkog od drumskog saobraćaja, velika garaža van grada u industrijskoj zoni i doći ćemo do rješenja” , kazao je Čelanović.