Burno u Skupštini: Nikolić Čarapiću: Obratite pažnju kako nam se obraćate da ne bismo razgovarali drugačije; Čarapić: Sram Vas bilo

Burno u Skupštini: Nikolić Čarapiću: Obratite pažnju kako nam se obraćate da ne bismo razgovarali drugačije; Čarapić: Sram Vas bilo

U Skupštini Crne Gore danas je bilo burno. Došlo je do žučne polemike između šefova poslaničkih klubova DPS-a i PES-a Andrije Nikolića i Vasilija Čarapića zbog amandmana na Rezoluciju o Srebrenici. Stejt department je danas saopštio da oni nisu posrednici u tim amandmanima, pa je Nikolić pozvao Čarapića da saopšti “zašto je PES slagao javnost”. Čarapić tvrdi da PES nije prevario građane. Prije toga je i poslanica DPS-a Aleksandra Vuković Kuč pozvala danas Pokret Evropu sad i Jelenu Nedović (PES) da se izvini građanima zbog, kako je kazala, dezinformacije koju su iznijeli za vezano za amandmane o Rezoluciji o Srebrenici. Nedović je na to kazala: “Sačekajmo par dana pa ćemo da vidimo šta se dešava”.

Zbog tenzija u Skupštini predsjedavajuća je dala pauzu.

Čarapić je poručio da nikada nije ustuknuo pred bilo kojom prijetnjom a ponajmanje onom koja dolazi od Nikolića.

“Nismo prevarili građane. Svi su imali uvid u naše amandmane. Pokušavate da spinujete i nas nazovete lažovima. Sram vas bilo”, rekao je Čarapić.

“Nikad nikome nisam dzovoljavao da se poigrava mojim integritetom. Gospodine Čarapiću nemojte politikanstvom, agresijom da zamjenjujete teze nego kažite zašto ste slagali građane Crne Gore. Ponizno ćutite kada dobijate pljuske iz Beograda. Tada se ne javljate. Kako vas nije sramotavda kazete da je DPS spoznorisao gorivom dešavanja u Srebrenici. Kako možete da se poigravate sa žrtvama. Obavijestili ste javnost da SAD učestvju i posreduju u izradi amandamana. Danas Stejt department obavještava da sa tim nema veze. Kažite zašto ste ovo izmislili? Pošto ste politiku zasnovali na paf-paf akcijama, vi treba da promijenite pristup. Prebrzo ste došli u ovaj parlament. Vi ne znate šta je politika”. rekao je Nikolić.

Zdenka Popović je upozorila Nikolića: “Molim vas, nemojte jer ovo neko može doživjeti kao prijetnju.”

“Da pošaljem upozorenje mladom kolegi da obrati pažnju kako nam se obraća da ne bismo razgovarali drugačije. Želim da ovo shvatite krajnje ozbiljno”, rekao je šef polsaničkog kluba DPS-a Andrija Nikolić odgovarajući Čarapiću.

“Primili žestoke uvrede od DPS koje su neutemeljene”

Poslanik Vasilije Čarapić je rekao da su primili žestoke uvrede od DPS-a koje su neutemeljene.

“Kada DPS sa svim svojim tekovinama optužuje PES treba da zna da ćemo da reagujemo. DPS je stala iz svih nepočinstava koja su njihovi funkcioneri uradili u proteklih 30 godina. Niste se nikoga odrekli. Stojite iza svih nedjela koja je Vaša partija učinila. I krađa i politička represija. Mi ne lažemo. Želimo da izvučemo maksimim iz jedne situacije. Vi ste pokušali da podijelite ovaj narod jer nijeste imali program. Pošteno smo vas pobijedili na osnovu programa. Da bi se izvadili iz mraka u kojem ste, vaša partija i vaši funckioneri su bili naveći teg ovoj državi. Vi ste mračna prošlost a mi budućnost”, poručio je Čarapić.