Brđanin sa predstavnikom britanske Uprave prihoda i carina o podršci u oblasti borbe protiv finansijskog kriminala

Brđanin sa predstavnikom britanske Uprave prihoda i carina o podršci u oblasti borbe protiv finansijskog kriminala

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin sastao se danas sa predstavnikom britanske Uprave prihoda i carina, Brajanom Diksonom, povodom predstavljanja plana projekta Policije Londona u oblasti borbe protiv finansijskog kriminala i sprovođenja finansijskih istraga, čija je implementacija planirana u narednom periodu.

Dikson je tokom sastanka upoznao direktora Uprave policije sa planom za kreiranje prvog akreditovanog programa obuka u oblasti finansijskih istraga, koji bi se sprovodio u više modula, i koji bi bio dio kurikuluma Policijske akademije. Cilj projekta je dugoročno, održivo unapređenje vještina policijskih službenika koji se bave finansijskim istragama, te dodatnog jačanja policijsko-tužilačke saradnje.

Brđanin je pozdravio planirane aktivnosti i istakao punu podršku projektu koji je ocijenio kao izuzetno značajan za unaprjeđenje kapaciteta Uprave policije u dijelu finansijskih istraga i jačanju operativnih kapaciteta Sektora za borbu protiv kriminala i Sektora za finansijsko obavještajne poslove.

Direktor Uprave policije podsjetio je i na dosadašnju blisku saradnju sa britanskom Upravom prihoda i carina te izrazio uvjerenje da će se ista nastaviti i u narednom periodu.