Bošnjak: DPS nije partner dok ne napravi katarzu

Bošnjak: DPS nije partner dok ne napravi katarzu

Funkcionerka Pokreta za promjene Branka Bošnjak je kazala da Demokratska partija socijalista (DPS) ne može biti njihov partner dok se ne napravi „jasan otklon prema bivšem režimu i ljudima koji su ga simbolizovali“.

„Ne mogu govoriti u ime svih. To nije bila priča, ali načelno u našim neformalnim razgovorima, dok se ne napravi jasan otklon i ta jedna katarza, DPS ipak nije partner“, rekla je Bošnjak za Dan.

Na pitanje da li će pristati na podršku DPS-a manjinskoj vlasti u Podgorici ukoliko dođe do toga ona je istakla da ne može govoriti „što će biti ako bude“.

„Mislim da neće biti potrebe za manjinskom vlašću, jer će ova lista napraviti dobar rezultat. Smatram da neće biti potrebe da uopšte DPS daje ikakvu podršku ovoj listi da vodi grad“, kazala je Bošnjak.

Ona nije željela da kaže sa kojom partijom ne bi bili u koaliciji.

„Neću da pričam o ostalima, jer prosto neka se karte podijele ponovo, pa da vidimo i ko su ljudi“, rekla je Bošnjak.

Pokret za promjene nastupiće na izborima u glavnom gradu u savezu sa Pokretom za Podgoricu i Građanskim pokretom URA. Nosilac liste biće funkcioner Ure Luka Rakčević.

Lista „Za bolju Podgoricu – Jakov Milatović“ predstavljena je juče uoči gradskih izbora, koji će biti održani 29. septembra.