Abdić: Građani Podgorice će imati besplatan javni prevoz, panoramsku žičaru; Klikovac: Izgradićemo novu bolnicu

Abdić: Građani Podgorice će imati besplatan javni prevoz, panoramsku žičaru; Klikovac: Izgradićemo novu bolnicu

Nermin Abdić, kandidat Demokratske partije socijalista (DPS) za gradonačelnika Podgorice i nosilac izborne liste “I riječju i djelom“, kazao je da njihov izborni program ima sedam cjelina.

On je, na predstavljanju programa DPS-a, u susret izborima 29. septembra, između ostalog obećao građanima da će imati vodu i da se nikad više neće desiti da Fudbalski klub Budućnost igra van gradskog stadiona.

„Ovi sjajni ljudi će predstaviti djelove programa, a građani će nakon 29. septembra imati panoramsku žičaru, besplatan javni prevoz… Ono što čvrsto obećavam – nikada mimo naroda“, poručio je Abdić.

Kandidat za odbornika Andrija Klikovac je kazao da će, u sklopu ekonomije i preduzetništva, izgraditi sajamski park, novu bolnicu, prestižne hotele.

„U naredne četiri godine najmanje 50 odsto budžeta Glavnog grada će biti određeno za kapitalne investicije. Imaćemo i za 200 odsto veću podršku preduzetnicima i zanatlijama“, naveo je on.

Rekao je da žele da se grad ravnomjerno širi, pa će smanjiti komunalne takse u prigradskim naseljima.

„Želimo da Podgorica bude grad u koji dolaze turisti i koji će biti centar provoda, zabave i kulture. U Podgorici želimo bar dva puta godišnje koncerte evropskih i regionalnih zvijezda“, dodao je on.

Kazao je i da žele ugostiteljima obezbijediti duže radno vrijeme u nestambenim objektima.

Klikovac je poručio i da će stati na kraj neracionalnim troškovima.

Kandidat za odbornika Vladan Arsović je u sklopu kapitalnih infrastrukturnih projekata izdvojio panoramsku žičaru, koja bi povezala izletišta poput Trijepča i Malog Brda.

„Jako važan segment je legalizacija objekata. Moramo insistirati da svaki objekat može biti legalizovan, osim onih koji su u zaštićenim zonama. Postojeće umanjenje od 50 odsto za objekte osnovnog stanovanja do 200 m2 ćemo povećati na 70 odsto“, naveo je on.

Kazao je da će formirati Agenciju za legalizaciju Podgorica.

„Završićemo radove na Postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda. Projekat smo počeli u prethodnom mandatu, ali ga nova vlast nije završila. Proširićemo kanalizacionu mrežu za Tološe, Vraniće, Donju i Gornju Goricu“, dodao je.

Arsović kaže da će izgraditi solarnu elektranu na Veljem brdu i novu autobusku stanicu.