Abazović: Je li Aleksandar Radović postao v.d. direktora policije da bi spriječio finansijske istrage protiv Spajića?

Abazović: Je li Aleksandar Radović postao v.d. direktora policije da bi spriječio finansijske istrage protiv Spajića?

Bivši premijer i lider URE Dritan Abazović u Skupštini je govorio o amandmanima za Rezoluciju o Srebrenici i kazao da su obmanuli građane kazavši da SAD podržava.

„Dejton se dogodio nakon Srebrenice a tamo svi razgovaraju. Nadamo se da će naći zajedničko rješenje kako da uspostave državu“, kazao je Abazović.

Govoreći o popisu, Abazović je kazao da je neprimjereno da se ovoliko čeka.

„Nadam se da će što prije biti izloženi rezultati i ne treba da ga zloupotrebljavamo“, kazao je Abazović a potom nastavio oko Do Kvona:

„Imali smo Odbor za bezbjednost na kom je trebalo da se priča o Do Kvonu. Zamislite građani, 26. juna su zakazali kontrolno saslušanje za izbor v.d. direktora policije a jer je on na čelu FOJ-a, koji se bavi finansijskim istragama. Je li gospodin Radović došao zbog Do Kvona? Interesantan je način da je jedan bliski član familije premijera kupio kuću u Boki kotorskoj“, kazao je Abazović.

Kako navodi, Radović stalno obilazi FOJ zbog potencijalnih finanskijskih istraga ka premijeru zbog jedne ženske osobe koja je bliska Spajiću a kupila je kuću u Boki.

„Sramno je da se desi da kontrolno saslušanje bude odloženo za dva mjeseca. To je dokaz da niste spremni da se suočite sa parlamentarcima i to se nikad ne bi desilo da je na čelu tog odbora Milan Knežević“, kazao je Abazović.

Bivši premijer navodi da je ponosan što je Crna Gora privela pravdi čovjeka kog potražuju tri države.

„On je prevario 200 hiljada ljudi. Ne mislim da je on najveći kriminalac na svijetu ali je veliki. Bilo bi lijepo da dođe premijer za govornicu i da kaže gdje i na kojoj adresi ste bili sa njim, u kom ste poslovnom angažmanu, ili ste to uradili sami“, kazao je Abazović pitajući kakvo je bilo vozilo kom je došao u Crnu Goru.