Abazović: Duško Kneževć OTVORIO  Pandorinu kutiju, to što ima kod nas nema ni u Africi

Abazović: Duško Kneževć OTVORIO Pandorinu kutiju, to što ima kod nas nema ni u Africi

Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević je otvorio Pandorinu kutiju u Crnoj Gori, kazao je bivši premijer i predsjednik GP URA Dritan Abazović.

„Sjećate li se tadašnje reakcije SDT-a? Slavoljub Stijepović je tad dao izjavu i nastavio da bude sekretar predsjednika države „, prokomentarisao je aferu Koverta Abazović u emisiji “Minula neđelja” na Aplus televiziji.

Podsjetio je da je DPS tada dobio kaznu od 20.000 eura od Agencije za sprečavanje korupcije.

„Nelegalno finansirati neku partiju, i dobiti takvu kaznu…Šta ima u Crnoj Gori, to nema ni u jednoj afričkoh zemlji „, rekao je Abazović.

Poručio je da se svi donosioci odluka moraju boriti za reformu sudstva.

„Problem je što to niko ne pominje. Sudstvo je najgora grana vlasti u Crnoj Gori. Ništa se nije intervenisalo i ostalo je netaknuto. Sve ide ka tome da se Vesna Medenica i ostali nikad ne osude, svi su na slobodi i niko nije u zatvoru, osim Katnića, Lazovića i Miloša Medenice. Zaboravlja se afera Stanovi, Branislav Gvozdenović. Mora se desiti reforma sudstva, ili vetingom ili promjenom zakona“ , ukazao je Abazović.

On tvrdi da će se vrlo brzo doći u situaciju da niko neće biti sudija.

„Veliki broj sudija ide u penziju, a mladi kadar nema motivaciju da bude sudija, već idu u advokaturu“, zaključio je Abazović.