Novo izvođenje monodrame Jovane Todorović „Ispovijest princeze Olivere Lazarević“ održano sinoć u Danilovgradu

Novo izvođenje monodrame Jovane Todorović „Ispovijest princeze Olivere Lazarević“ održano sinoć u Danilovgradu

Mlada, talentovana glumica, Jovana Todrović , koja je doktorand dramskih umjetnosti na Akademiji u Beogradu, sinoć je sa izuzetnim uspjehom izvela monodramu po svom tekstu i režiji „Ispovijest princeze Olivere Lazarević“.

Predstava je izvedena u Danilovgradu, u velikoj sali Centra za kulturu, a publika je izvanredno prihvatila ovu dramsku ispovijest o princezi Oliveri Lazarević , najmlađoj kćerki Cara Lazara . Među prisutnima bila su i sveštena lica, što je čitavom skupu dalo dodatni duhovni pečat.

Solistkinja u predstavi bila je Jovana Šćekić , koja je nadahnuto izvela četiri duhovne numere a kapela, što je takođe propraćeno aplauzima.

Storija o princezi Oliveri Lazarević ispunjena je osjećanjima i vizijama mlade junakinje u vremenu prošlom, a radnja je smještena u pravoslavnoj crkvi na Bosforu, u kojoj se ona ispovijeda zbog svog dolaska na Bosfor i svoje žrtve.

Ova upečatljiva monodrama u trajanju od četrdeset pet minuta vratila je gledaoce u četrnaesti vijek ne samo po nadahnutoj glumi Jovane Todorović, po autentičnim kostimima i vokalnoj izvedbi Jovane Šćekić, nego i po cjelokupnom dramskom štimungu i pečatu jednog dalekog doba i sudbine jedne od kćerki velikog kneza Lazara.

Ovu monodramu Todorovićeva je dosad uspješno izvela više od deset puta, a postoji izuzetno interesovanje publike da se prikaže i u drugim gradovima Crne Gore i šire.

Jedno od sljedećih izvođenja zakazano je za 29. jun u velikoj sali nikšićkog „Zahumlja“, i dr.

Za ukupno realizaciju sinoćnje predstave treba svakako uputiti čestitke i danilovgradskom Centru za kulutu, kao i direktoru Milivoju Lakiću .

Treba napomenuti da Jovana Todorović sa uspjehom izvodi i svoju monodramu „Zlostavljanje“ po tekstu pripovijetke Iva Andrića , u dramatizaciji dramskog pisca Siniše Kovačevića , u produkciji našeg Nacionalnog teatra, kao i da su pred njom i drugi zanimljivi dramski projekti, te je očigledno riječ o dramskoj umjetnici sa zahvalnim pozorišnim perspektivama.