Preko 200 institucija primilo prijeteće poruke

Kako prenosi RTCG, Prijeteće poruke danas je primilo više od 200 institucija – obrazovne institucije, lokalne samouprave, komunalne službe, saopštio je pomoćnik direktora Uprave policije Dragan Gorović u Dnevniku TVCG.

„Uprava policija je preduzela sve mjere iz svoje nadležnosti i prekonktrolisala sve objekte koji su bili predmet današnjih prijetnji koji su bili i utvrdila da su bezbjedni“, kazao je Gorović.

On je za sjutra najavio pojačano prisustvo policije.

„U tim objektima biće evidentno prisustvo uniformisanog sastava policije, ali i ostalih operativnih struktura koje će preventivnim aktinvnostima obezbijedtiti da se učenisi i nastavno osoblje osjećaju sigurnije i da na taj način pošaljemo poruku da svi moraju biti bezbjedni“, naveo je Gorović.

On je kazao da je još uvijek rano govoriti o adresi sa kojih su stigle prijeteće poruke .

„Sigurno će rezultati u narednom periodu pokazati ko je potencijalni pošiljalac tih poruka“, kazao je pomoćnik direktora UP.

Ista situacija sa lažnim dojavama o bombama dogodila se i 1. aprila.

„To je predmet tužilačke istrage. Rezultati postoje, ali je rano govoriti o dokazima koji mogu biti predmet krivičnog postupka“, naveo je Gorović.

Poručio je da se građani mogu da se osjećaju bezbjedno.

„Ne isključujem mogućnost da ovakvih dojava bude u naredno periodu , te da je policija prava adresa kojoj se trebaju obratiti čim imaju takva saznanja, a mi ćemo preduzeti sve u našoj nadležnosti“, kazao je gost Dnevnika TVCG.

Ostavite odgovor