Jovaniću pritvor do 30 dana

Jovaniću pritvor do 30 dana

Sudija Višeg suda Dragoje Jović odredio je zadržavanje do 30 dana predsjedniku Privrednog suda Blažu Jovaniću, stečajnim upravnicima Saši Zejaku, Sanji Lješković, Ranku Radinoviću i Sretenu Mrvaljeviću, te Snežani Jović – koji se sumnjiče da su kao članovi kriminalne organizacije zloupotrebom položaja u stečajnim postupcima nanijeli štetu državnom budžetu – potvrđeno je nezvanično Pobjedi.

Branilac Jovanića advokat Predrag Đolević najavio je za Antenu M žalbu na tu odluku u roku od 24 sata.

Podsjećamo, Blažo Jovanić je juče doveden u zgradu Višeg suda oko 14 časova, ali pritvor mu je određen tek nakon što su članovi Sudskog savjeta na elektronskoj sjednici uvažili zahtjev sudije Jovića da se predsjedniku Privrednog suda ukine sudijski imunitet.

SDT je stavilo oznaku tajnosti na

predmet u kome je Jovanić označen kao vođa kriminalne organizacije koji je uz pomoć pripadnika – pojedinih stečajnih upravnika, kao i vlasnika određenih firmi dirigovao nezakonitim prodajama imovine firmi u stečaju.

Zbog oznake tajnosti, advokati okrivljenih u ovom slučaju nijesu mogli iznositi detalje vezano za firme koje se oštećene u spornim stečajnim postupcima, kao ni argumente koje su njihovi klijenti predočili pred specijalnom tužiteljkom Lidijom Mitrović.

Jovanić i ostali osumnjičeni su uhapšeni u ponedjeljak ujutro po nalogu specijalnog tužioca Vladimira Novovića, nakon čega su pretresene njihove kancelarije i stanovi.

Specijalno državno tužilaštvo ni treći dan nakon hapšenja Jovanića i ostalih nije se oglašavalo saopštenjem, niti organizovalo pres konferenciju radi informisanja javnosti o privođenju čelnih ljudi iz pravosuđa i ostalih članova njihove grupe.

Međutim, ime predsjednika Privrednog suda više puta je bilo u žiži javnosti a mediji su još 2020. i 2021. godine izvještavali da Specijalno državno tužilaštvo provjerava više stečajeva zbog sumnje da je nanijeta šteta za državni budžet.

izvor Pobjeda

Ostavite odgovor