Đurđev: Srbija da, po uzoru na Rusiju, obezbijedi besplatno zemljište za parove nakon deset godina braka

Đurđev: Srbija da, po uzoru na Rusiju, obezbijedi besplatno zemljište za parove nakon deset godina braka

,,Srpska liga, po uzoru na predlog iz ruske Državne dume, predlaže da se parovima koji su već deset godina u braku i imaju djecu, svoju ili usvojenu, besplatno dodijeli državno zemljište koje bi mogli da obrađuju“ – izjavio je predsjednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

On smatra da je to najbolji način da se iskoristi 200.000 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta koje je danas van upotrebe. ,,Srpsku državnu zemlju treba dati onima koji su budućnost Srbije – mladim parovima i njihovoj djeci.Tako ćemo demografski obnavljati našu državu i uvećati blagostanje njenih građana“ – istakao je Đurđev.

Baš ubog ovakvih političkih poteza preko 77 odsto Rusa veruje ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, pokazuju rezultati istraživanja Ruskog centra za istraživanje javnog mnjenja.

Predsjednik Srpske lige uvjeren je da će ovaj predlog naići na razumijevanje vlasti. ,,Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić je, uz podršku predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, uradio mnogo toga u posljednjih nekoliko godina za obnovu srpskog sela. Nakon besplatne dodjele seoskih kuća mladima, mislim da je vrijeme da se načini korak dalje i obezbijedi raspodjela zemlje onima koji imaju želju i volju da je obrađuju. To bi bilo ulaganje koje bi se višestruko isplatilo“ – zaključio je Đurđev.