Slukas prešao iz Olimpijakosa u Panatinaikos

Slukas prešao iz Olimpijakosa u Panatinaikos

Košarkaški zemljotres pogodio je Atinu – reprezentativac Grčke Kostas Slukas napustio je Olimpijakosa i prešao u redove najvećeg rivala Panatinaikosa.

„Zeleni“ su objavili fotografije na kojima Slukas potpisuje ugovor u u prisustvu vlasnika PAO-a Dimitrisa Janakopulosa, poslije čega se i slikao sa dresom novog tima.

Iskusni plej se prije dva dana zvanično rastao sa Olimpijakosom, kada je istakao da nije imao isto poštovanje kao u prvom mandatu.

A sada je „niotkuda“ pojačao Panatinaikos, što će sigurno dodatno uzdrmati odnose između dva kluba, ali i izazvati veliki bijes navijača „crveno-bijelih“ kada je u pitanju Slukasova „izdaja“.

Prema inicijalnim navodima, Slukas će u ekipi Ergina Atamana zaraditi oko devet miliona evra na ime trogodišnjeg ugovora.

Slukas je prethodne sezone odigrao 36 utakmica u Evroligi za Olimpijakos, te u prosjeku bilježio 11 poena po meču, uz 5,6 asistencija.

Prije Slukasa, ugovor sa Panatinaikosom potpisali su i Luka Vildosa, Matijas Lesor, Kostas Adetokumbo, Dinos Mitoglu i Dimitris Moraitis, a očekuje se da to uskoro uradi i Džerijan Grent.