Očekivano: Budućnost će se boriti da vrati dug i zaigra u kvalifikacijama za Ligu šampiona

Očekivano: Budućnost će se boriti da vrati dug i zaigra u kvalifikacijama za Ligu šampiona

Protivnik Budućnosti u finalu pretkvalifikacionog turnira za Ligu šampiona je Brejdablik .

Ekipa iz Rejkjavika je bila ubjedljiva protiv ekipe Tre Pene – 7:1, pa će protiv crnogorskog šampiona (trijumfovali protiv Atletik Eskaldesa 3:0) odlučivati ko će osvojiti turnir i izaći na megdan Šamroku u prvom kolu kvalifikacija.

Finale se igra u petak od 21 sat. Islanđani su dužnici plavo-bijelima iz prošle sezone, kada su ih eliminisali u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija. Na Islandu je Budućnost poklekla u finišu (0:2), dok je u revanšu u Podgorici slavila Pirovu pobjedu (2:1).

Šef stručnog štaba Budućnosti, Miodrag Džudović je priznao da je meč sa prvakom Andore ujedno bio priprema za Bredjablik, koga je očekivao u finalu.

„ Zadovoljan sam pobjedom, napravili smo prvi korak u ovoj našoj priči. Mislim da samo zasluženo slavili, na samo početku smo bili oprezni, ali smo iskoristili šanse koje smo stvorili i po meni je krajnji ishod realan. Moram istaći da smo zadovoljan igrom, a ova utakmica nam je poslužila kao i priprema za sledeću. Znamo da nismo kući imali prave protivnike u pripremnom periodu i nastojaćemo da se što bolje spremimo za finale. Probaćemo da sa Islanda odemo sa pozitivnim rezultatom “, rekao je Džudović.