Kosovo: Više od 53 osobe povrijeđene u sukobima u Zvečanu

Kosovo: Više od 53 osobe povrijeđene u sukobima u Zvečanu

Ispred zgrade opštine Zvečan, kao i Zubinog Potoka i Leposavića prisutne su jake snage tzv. kosovske i specijalne policije sa šlemovima i pod punom borbenom opremom.

Više od 53 osobe imaju različite vrste povreda od šok bombi, suzavca i udaraca, troje je zadržano u bolnici, a jedna osoba je životno ugrožena i ima prostrijelne rane.

Napetost i tenzije na sjeveru Kosova ne prestaju. Od jutros je veliki broj pripadnika Kfora raspoređen u blizini glavnog mosta na Ibru, koji deli Severnu i Južnu Mitrovicu, kao i u blizini opštinske zgrade u Zvečanu.

Pripadnici italijanskog dela Kfora se nalaze na ulazu u Bošnjačku mahalu, gde su se rasporedili od ranih jutarnjih sati. Prisutno je nekoliko džipova i kamiona sa više od 100 vojnika.

Ekipa Kosovo onlajna koja je na licu mjesta javlja da je u blizini opštine Zvečan takođe prisutan veliki broj priopadnika Kfora poljskog kontigenta, koji čine prvi prsten „obezbijeđenja“ oko zgrade opštine, u koju se u petak uz primenu sile „uselio“ albanski gradonačelnik, posle izbora na kojima Srbi nisu učestvovali.

Iza pripadnika Kfora se kod same opštinske zgrade nalaze pripadnici kosovske policije, a na zaposlene koji su jutros htjeli da uđu u zgradu opštine ispaljen je suzavac.