Cicipas: Pokušavam da se koncentrišem na svoj rad, jednog dana postanem igrač koga će svi MRZJETI

Cicipas: Pokušavam da se koncentrišem na svoj rad, jednog dana postanem igrač koga će svi MRZJETI

Kontroverzne izjave grčkog tenisera.

Stefanos Cicipas pokušaće da na Rolan Garosu osvoji svoju prvu grend slem titulu u karijeri. Već jednom je igrao finale kada ga je porazio Novak Đoković prije dvije godine, a sada nije ni blizu u tako dobroj formi. Ipak, napredak je primjetan kako se bliži turnir pa će iz drugog plana pokušati da napravi rusvaj u Parizu.

Novinari nisu propustili da ga uoči starta turnira pitaju i o eventulanom istorijskom peharu Novaka Đokovića koji bi titulom u Parizu mogao da postane najtrofejniji teniser svih vremena kada su u pitanju grend slemovi.

„Koliko god da je taj broj nevjerovatan. Ne gubim san zbog toga. Uopšte ne razmišljam o njegovim dostignućima. Ukoliko uspije da osvoji 23. grend slem, vjerujem da bi to bilo sjajno za njega. Naravno, ukoliko je u stanju to da uradi, zaslužuje veliko poštovanje – rekao je uz osmjeh Cicipas.

Na zanimljiv način je Grk otkrio i šta mu je glavni cilj u karijeri.

„Pokušavam da se koncentrišem na svoj rad. Da jednoga dana postanem igrač koga će svi mrzjeti. Naravno, mislim to u dobrom smislu. Znate, kada krenete da pobjeđujete postajete nepopularni“ , nasmijao se Cicipas, koji će ovom izjavom sigurni podiću prašinu.