Nova srpska demokratija Nikšić: Jasno je da su Crnogorci i Brđani Srbi, DPS nam ne smije držati predavanja

Nova srpska demokratija Nikšić: Jasno je da su Crnogorci i Brđani Srbi, DPS nam ne smije držati predavanja

Nova srpska demokratija Nikšič je reagovla na saopštenje DPS-a u kojem se navodi da Kovačević pokušava uniziti svijetle datume crnogorske istorije.

NSD Nikšić u saopštenju ističe da portparolke DPS-a Nikšić koje su se odrekle svijetle i časne istorije Crne Gore i Nikšića nemaju pravo da drže se sog porijekla nisu odrekli i koji već 165 godina proslavljaju pobjedu na Grahovcu koje se DPS ne bi ni sjetio da je predsjednik opštine nije obilježio sa narodom.

,,Prećutkivali su godinama Grahovac i pregnuće Crnogoraca i Hercegovaca zato što je Grahovac uvijek istican kao osveta za Kosovski boj 1389. godine o čemu govore i stihovi kralja Nikole: „Ma Grahovac sve završi, naš Grahovac čudo novo, on osveti zlo i pokor što se sluči na Kosovo“ , kazali su.

Iz Nove srpske demokratije tvrde da DPS Nikšić i njihove dvije portparolke ne znaju za stanje u tadašnjoj Knjaževini Crnoj Gori i Brdima niti znaju da je Danilo Petrović tada bio knjaz Crne Gore i Brda. Ne znaju ni da je najveći pravni akt iz toga vremena Zakonik knjaza Danila iz 1855. godine u čijem se 92. članu kaže: I ako u ovoj zemlji nema nikakve druge narodnosti do jedine srbske i nikakve druge vjere do jedine pravoslavne istočne, to opet svaki inoplemenik i inovjerac može slobodno živiti i onu slobodu i onu našu domaću pravicu uživati kako i svaki Crnogorac i Brđanin što uživa.

,,Tako da ova velika pobjeda je ostvarena od strane srpskog naroda jer je jasno naznačeno da su Crnogorci i Brđani Srbi a to su bili i Hercegovci koji su se borili na strani vojske velikog vojvode Mirka Petrovića NJegoša u ovom velikom boju”, istakli su iz NSD.

Zamolili su DPS Nikšić da se zajedno sa svojim portparolkama se brukaju i da im niko nije kriv što su se odrekli srpskog identiteta i tradicije.